Recital extraordinar la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii creştine de la Dunărea de Jos

În apropierea zilei de 27 noiembrie 2015, când aniversăm împlinirea unui an de la deschiderea la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, precum şi începutul Sărbătorilor dedicate Sfântului Apostol Andrei – Ocrotitorul Galaţilor şi al întregii Românii, Arhiepiscopia Dunării Jos, împreună cu un grup de sponsori, iubitori de cultură şi spiritualitate, a propus membrilor societăţii gălăţene un eveniment cultural de excepţie, o seară de meditaţie şi rugăciune pe armoniile arcuşului de vioară.

Manifestare culturală de excepţie la Muzeul Eparhial

Astfel în seara zilei de 22 noiembrie 2015, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, la Muzeul Eparhial a avut loc Concertul extraordinar susţinut de Cvartetul ,,Voces” – Joseph Haydn „Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe Cruce“.

Evenimentul s-a desfăşurat în Salonul Oficial al Muzeului eparhial, în prezenţa Chiriarhului şi a unui public format din iubitori ai acestui gen muzical.

Fondat în anul 1973, Cvartetul ,,Voces” este considerat în prezent cel mai valoros ansamblu românesc, situându-se totodată în elita artistică internaţională, fiind laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale.

În prezent, Cvartetul ,,Voces” este ansamblu rezident al Societăţii Române de radiodifuziune Bucureşti, iar membrii săi sunt, totodată, profesori ai Universităţii de Arte „George Enescu“ din Iaşi.

Pr. Ilie Cosmin