Festivitatea de deschidere a Concursului Naţional pentru Elevi cu Deficienţe de Auz

Cuvânt de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos
Cuvânt de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos

Miercuri, 3 aprilie a.c., în Sala de Conferinţe a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, a avut loc festivitatea de deschidere a Concursului Naţional pentru Elevi cu Deficienţe de Auz.

Acest consurs s-a desfășurat în perioada 3-6 aprilie 2013, fiind organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, în parteneriat cu Şcoala Profesională Specială „Paul Popescu Neveanu“, structură a Şcolii Gimnaziale Speciale „Emil Gârleanu“ din Galaţi. Participanții au fost 87 elevi din 14 şcoli speciale din întreaga ţară.

Toate mesajele organizatorilor şi ale invitaţilor speciali au fost transpuse şi în limbaj mimico-gestual, inclusiv cel al Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a luat parte la eveniment. În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa  a arătat că „Şcoala Paul Popescu Neveanu este şcoala de suflet a Eparhiei, fiind întotdeauna prezentă la marile sărbători desfăşurate în Catedrala Arhiepiscopală”.

La final, prin grija Arhiepiscopiei Dunării de Jos toţi elevii au primit daruri de suflet constând în cărţi de de rugăciuni şi iconiţe.

Diac. Constantin Căuş