Meditaţii gratuite pentru copii, la Parohia Buceşti

Aspect din timpul meditaţiilor gratuite, oferite de parohie
Aspect din timpul meditaţiilor gratuite, oferite de parohie

La Parohia Buceşti, programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor” îmbracă mai multe forme de susţinere a educaţiei copiilor. Astfel, elevilor din clasele a VI-a şi a VII-a li se oferă meditaţii gratuite la Limba Română şi la Limba Engleză.

Deoarece parohia nu dispune de o sală adecvată de studiu, prin bunăvoinţa domnului director Gheorghe Popa de la Şcoala Generală Buceşti (situată vis-a-vis de biserica parohială) am primit o sală de clasă. Programul se desfăşoară sâmbăta între orele 14-16.

De susţinerea orelor de Limba Română se îngrijeşte profesorul pensionar Caraiman Rodica, fiică de cântăreţ bisericesc, membră activă a comitetului parohial, unul dintre cei mai cunoscuţi profesori de Limba Română ai Şcolii Buceşti. Orele de Limba Engleză sunt susţinute de preotul slujitor Lucian Spătariu, absolvent al specializării Teologie-Limba şi Literatura Engleză şi se axează în mod special pe lămurirea problemelor de gramatică.

Meditaţiile au debutat în luna septembrie 2012 şi, prin ele, dorim să ajutăm în mod real la zidirea profesională a copiilor, dar şi să facem cât mai simţită prezenţa benefică a Bisericii în societate, care îşi foloseşte potenţialul de care dispune, spre folosul aproapelui. Nădăjduim, de asemenea, ca şi elevii beneficiari să obţină foloasele dorite şi să se simtă tot mai apropiaţi de Biserică.

Pr. Lucian Spătariu, coordonator de program