Sfinţirea bisericii din localitatea Ţepu, judeţul Galaţi

Credincioşi prezenţi la momentul sfinţirii
Credincioşi prezenţi la momentul sfinţirii

În sâmbăta rânduită de Biserică pentru pomenirea moşilor şi strămoşilor noştri, credincioşii parohiei Ţepu din Protopopiatul Nicoreşti, judeţul Galaţi, au participat la sfinţirea noului lăcaş-capelă cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae“, din localitate, zidit pentru prohodirea şi serviciile religioase de pomenire ale celor adormiţi în Domnul, slujba fiind săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În acest context noul lăcaş de cult, construit în stil ştefanian, a primit şi hramul „Învierea lui Lazăr“.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, înconjurat de un sobor de preoţi din administraţia eparhială şi din parohiile învecinate, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, dar şi a unui impresionant număr de credincioşi din parohie şi împrejurimi.

3 noiembrie 2012: Sărbătoare la Ţepu
3 noiembrie 2012: Sărbătoare la Ţepu

La eveniment au participat şi grupurile folclorice ale parohiilor Ţepu şi Movileni, care au oferit răspunsurile liturgice. De asemenea, la finalul Sfintei Liturghii au interpretat o serie de cântări religioase specifice perioadei liturgice în care ne aflăm. Au fost  acordate o serie de diplome – ,,Act de preţuire” – care au evidenţiat jertfelnicia ctitorilor, a autorităţilor locale şi a credincioşilor.

În încheiere a fost oficiată o slujbă de pomenire a ctitorilor, a preoţilor înainte slujitori şi a tuturor moşilor şi strămoşilor credincioşilor din zonă.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala agapă creştinească, membrii Consiliului şi Comitetului parohial oferind pachete cu alimente la peste 400 de persoane.

Pr. Gabriel Molocea