Copiii bolnavi ocrotiţi de Sfinţii Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan

IMG_1821
Daruri pentru copiii din spital

Sfinţii doctori fără arginţi şi făcători de minuni Chir şi Ioan, pomeniţi în fiecare an în ziua de 31 ianuarie, sunt sfinţii ocrotitori ai micilor pacienţi de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii ,,Sf. Ioan” din Galaţi, ai cadrelor medicale, dar şi ai capelei din incintă, care le oferă asistenţă religioasă de peste 10 ani, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Du-nării de Jos.

Tot cu binecuvântare arhierească, ziua de 31 ianuarie 2012 a fost una deosebită. Copiii internaţi în spital, mai mari de 7 ani, au fost spovediţi şi, în mare majoritate, au fost împărtăşiţi. Fiind anul omagial al îngrijirii bolnavilor, s-a oficiat Taina Sfântului Maslu, în ajunul sărbătorii.

În ziua hramului a fost săvârşită Sfânta Liturghie, la care au participat copii, părinţi şi cadre medicale, slujbă la care au fost  împărtăşiţi o parte dintre copii. Sărbătoarea Sfinţilor Chir şi Ioan a culminat cu vizita pastorală a  chiriarhului nostru, care, împreună cu  preoţii capelani din slujirea socială şi cu p.c protoiereu Eugen Buruiană, a săvârşit mai apoi Taina Sfântului Maslu.

IMG_1854
Binecuvântarea pacienţilor

Însoţit de dl decan, prof. dr. Aurel Nechita şi de medicii din secţia de chirurgie, Înaltpreasfinţitul Casian a uns cu untdelemn sfinţit copiii aflaţi pe patul de suferinţă. La fel s-a procedat în toate secţiile spitalului, toţi copiii primind pachete cu fructe şi dulciuri, dar şi câte o carte de rugăciune.

Momentele sunt deosebite, emoţionante, având în vedere că pacienţii sunt copii.

Prin prezenţa Sa, Înaltpreasfinţitul a arătat încă o dată faptul că actul medical trebuie însoţit de binecuvântarea  şi harul lui Dumnezeu, prin Sfintele Taine, indiferent de vârsta celui de pe patul de suferinţă.

Preot capelan Gheorghe-Octavian Buruiană