Părintele Mihail Dănilă s‑a mutat la cele veşnice

În data de 17 martie 2024, după o lungă suferință, s‑a mutat la Domnul părintele Mihail Dănilă, slujitor la Parohia „Sf. Cruce“ din  Brăila.

Părintele Mihail s‑a născut la data de 2 februarie 1958 din părinţii Ion şi Elena (decedaţi) în localitatea Tecuci, jud. Galați.

A absolvit Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul“ din Buzău în anul 1978 și Institutul Teologic de Grad Universitar din București în anul 1983.

S‑a căsătorit cu tânăra Veronica la data de 15 august 1981 şi Dumnezeu i‑a binecuvântat cu trei copii Elena‑Cristina, Veronica‑Daniela, Ioan‑Alexandru

A fost hirotonit la data de 25 iunie 1984 pe seama parohiei „Sfinții Voievozi“ din Movileni de Jos, jud. Galați

În data de 15 decembrie 1997 a fost numit la parohia Sfânta Cruce în calitate de preot coslujitor unde, timp de 27 de ani, a dus o continuă activitate neobosită de pastorație în mijlocul oamenilor, dar mai ales în inimile lor. S‑a bucurat de aprecierea enoriaşilor, dar şi de respectul lor, pentru că răspunsul lui la nevoile spirituale ale credincioşilor a fost prompt şi continuu.

Firavul trup a cedat imediat după sărbătoarea Naşterii Domnului, când în Sfântul Altar, după ce s‑a împărtăşit vrednicul de pomenire părintele Mihail s‑a aşezat pe scaun şi a spus: „Aceasta este ultima mea Sfânta Liturghie în acest Sfânt Altar“.

Nu a trecut mult timp şi părintele a plecat la spital şi, după două intervenţii chirurgicale, a revenit acasă, fiind internat iarăși la Spitalul de Urgenţă din Brăila.

Cu puțin timp înainte de a pleca la Domnul, a luat binecuvântare și dezlegare de la Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, pe care l‑a iubit atât de mult.

Slujba prohodirii părintelui Mihail a fost oficiată de Chiriarhul Dunării de Jos în ziua de 20 martie 2024. În cuvântul de învățătură, Părintele Arhiepiscop a reliefat aspecte din viața părintelui, evidențiind faptul că a fost mult iubitor de Hristos în toată activitatea sa ca preot.

Dumnezeu să‑l odihnească cu drepţii în Împărăţia Sa!

Pr. Ionuț Vargă