Agenda Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Casian

LITURGICE

8 iunie – participă la Sfânta Liturghie şi la slujba de Tedeum, în Capela Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi, în prezenţa corpului profesoral şi a elevilor absolvenţi ai  clasei a VIII‑a, rostind cuvânt de învăţătură.

9 iunie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură.

11 iunie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură; săvârşeşte Taina Sfântului Maslu la Altarul de vară al Schitului „Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Luca al Crimeii“, Protopopiatul Covurlui, județul Galați, urmată de slujba de sfinţire a crucilor ce urmează a fi aşezate pe biserica acestui nou aşezământ monahal; binecuvintează lucrările realizate la corpul de chilii ce se construieşte în incinta ansamblului monahal şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

16 iunie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură.

18 iunie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

20 iunie – participă, în Capela Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi, la slujba Sfintei Liturghii, cu prilejul desfăşurării examenului de certificare a competenţelor profesionale pentru elevii din anii terminali de la Secţiile Pastorală şi Patrimoniu Cultural, rostind cuvânt de învățătură.

22 iunie – participă la slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

23 iunie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură.

24 iunie – Naşterea Sf. Ioan Botezătorul – săvârşeşte, la Altarul de vară din curtea Mănăstirii Măxineni, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură; săvârşeşte la biserica‑monument istoric a mănăstirii, slujba Parastasului pentru ctitorii, slujitorii şi nevoitorii din cadrul acestui aşezământ monahal.

25 iunie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

26 iunie – săvârşeşte în Catedrala Arhiepiscopală slujba de sfinţire a Drapelului Naţional, în prezenţa autorităţilor civile şi militare locale şi a numeroşi credincioşi, rostind cuvânt de învăţătură.

28 iunie – săvârșește o slujbă de binecuvântare a lucrărilor de zidire începute la biserica din cadrul Penitenciarului de maxi­mă siguranţă din municipiul Galaţi, ce va fi aşezată sub ocrotirea „Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel“, rostind cuvânt de învă­țătură; săvârşeşte slujba Vecerniei cu Litia în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ din municipiul Galaţi şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

29 iunieSf. Ap. Petru şi Pavel – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ din municipiul Brăila şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

30 iunie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură.

SOCIAL– CULTURALE

Lansare de carte la Protopopiatul Galați

8 iunie – participă la cursul festiv al elevilor clasei a VIII‑a de la Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galați, rostind cuvânt de binecuvântare.

10 iunie – binecuvintează, la biserica „Sf. Mc. Mina, Victor și Vichentie“ din municipiul Galați, pe copiii participanți la cea de a VIII‑a ediţie a  Concursului de şah „In hoc signo vinces!“.

15 iunie – participă, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, la serbarea de sfârşit de an şcolar a elevilor de la Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi, rostește cuvânt de învățătură și oficiază ceremonia de premiere.

20 iunie – participă, la sediul Protopopiatului Galați, la lansarea albumului „Cimitire şi morminte creştine în Galaţi“, alcătuit de pc. pr Eugen Drăgoi, director onorific al Editurii eparhiale și slujitor la Parohia „Înălţarea Domnului“ din Galaţi, rostind cuvânt de binecuvântare.

23 iunie – participă, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, la manifestarea  cultural‑educativă și artistică dedicată „Zilei Iei“.

28 iunie – vizitează creştinii privaţi de libertate de la Penitenciarul de maximă siguranţă din municipiul Galaţi, oferindu‑le daruri.

29 iunie – vizitează creştinii privaţi de libertate de la Penitenciarul din municipiul Brăila, oferindu‑le daruri.

ADMINISTRATIVE

Ziua Drapelului Național la Catedrala Arhiepiscopală

8 iunie – vizitează clasele primare de la Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi şi binecuvintează elevii și cadrele didactice.

13 iunie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Epar­hial.

15 iunie – vizitează şi cercetează canonic obştea Mănăstirii Măxineni, judeţul Brăila.

16 iunie ‑ prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Epar­hial.

20 iunie – prezidează la Protoieria Galați conferința administrativă cu preoții din Protopopiatul Galați.

22 iunie – prezidează con­cursul pentru ocuparea posturilor vacante de preot în mediul urban,  în Biblioteca ,,Arhiepis­cop Antim Nica“ a Centrului eparhial.

23 iunie – vizitează șan­tierul de la biserica din cadrul Penitenciarului de maximă siguranţă din municipiul Galaţi.

24 iunie – vizitează şi cer­cetează canonic obştea Mănăstirii Măxineni, judeţul Brăila.

26 iunie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Epar­hial.

Pr. Gabriel Mungiu, secretar eparhial