Icoana din sufletul copilului

IMG040Sărbătoarea  Duminicii Ortodoxiei, a Cinstirii Sfintelor Icoane din acest an, a venit cu un eveniment mult aşteptat de elevii Şcolii Gimnaziale Tuluceşti – concursul ,,Icoana din sufletul copilului”, iniţiat Sfânta Arhiepiscopie a Dunării de Jos şi derulat de şcoală, în conlucrare cu Parohia Tuluceşti.

Ca în fiecare an, micii creştini şi-au demonstrat talentul de a picta icoane, pe parcursul primei săptămâni din Postul Mare, fiind îndrumaţi de subsemnatul şi de doamna profesoară Sudacov Elena. Etapa finală a concursului s-a desfăşurat duminică, 13 martie 2011, la Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Tuluceşti, după săvârşirea Sfintei Liturghii.

Majoritatea elevilor participanţi la concurs s-au spovedit sâmbătă seara, după Vecernie şi s-au împărtăşit a doua zi, în cadrul Sfintei Liturghii, mărturisind prin Sfânta Taină a Euharistiei că Mântuitorul Iisus Hristos este prezent cu adevărat în sufletele şi trupurile curate ale acestora şi că harul şi ajutorul în pictarea icoanelor vin de la Fiul lui Dumnezeu cel Întrupat din Fecioara Maria.

Cele mai frumoase lucrări au fost prezentate în faţa credincioşilor prezenţi la Sfânta Biserică şi au fost răsplătite cu daruri oferite de parohie: diplome, cărţi, iconiţe, revistele ,,Călăuză Ortodoxă ” şi ,,Lumea credinţei”.

Pe această cale aducem mulţumirile noastre Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi parohiilor Tuluceşti I şi II pentru minunata iniţiativă, şi pentru că au fost şi sunt mereu alături de elevii şcolii noastre îndrumându-i, sprijinindu-i şi încurajându-i în urcuşul lor duhovnicesc!

Prof. de religie Sterică Vicleanu
Şcoala Gimnazială Tuluceşti,
judeţul Galaţi