O frumoasă zi de toamnă, petrecută la parohia Fundeanu

Sâmbătă, 9 octombrie a.c., micii semi­nariști, la inițiativa preotului co-diriginte Florin Lefter, slujitor la Parohia Fundeanu, împreună cu doamna învățătoare, au vizitat parohia. Aceștia au asistat la un atelier de pictură pe pânză, au învățat să bată toaca de lemn și clopotele, au servit masa în casa praznicală, iar aici, cea mai vârstnică persoană a parohiei de 96 de ani i‑a învățat pe copii cum se toarce lâna. Copiii au cântat și au spus istorioare creștine. Ziua a continuat cu o ieșire în aer liber la pădurea Fundeanu unde au avut loc jocuri recreative și plimbare cu căruța. Ziua s‑a încheiat cu vizitarea Mănăstirii Adam.

Redăm mai jos impresii ale acestora după această experiență:

„Mi‑a plăcut foarte mult atunci când ne‑am plimbat cu Cezărică, în pădure!“ (Ioana Gherghe).

„În această excursie a fost minunat că Părintele Florin ne‑a plimbat cu căruţa şi l‑am călărit pe Cezărică“ (Evelina Milea).

„Mi‑a plăcut foarte mult în excursie, deoarece am călărit un cal pentru prima dată şi mă bucur că am văzut‑o pe Ilinca“ (David Portu).

„În această zi frumoasă mi‑a plăcut faptul că am vizitat biserica din Parohia Fundeanu, am bătut toaca şi am mâncat 10 sarmale delicioase“ (Daria Roman).

„Cel mai mult mi‑au plăcut sarmalele. Plimbarea cu căruţa şi când m‑am urcat pe Cezărică, au fost cele mai frumoase momente“ (Alexandru).

„Mi‑a plăcut când am fost la Mănăstirea  Adam şi că am luat suveniruri foarte frumoase“ (Sofia Carp).

„Cel mai mult mi‑a plăcut atunci când ne‑am plimbat cu căruţa trasă de Cezărică şi când am fost să ne jucăm în pădure“ (Ingrid Puşcaşu).

„În această minunată excursie mi‑au plăcut multe lucruri: mâncarea de la biserică, că am învăţat să bat toaca, prezentarea programului de box, plimbarea cu trăsura trasă de Cezărică şi vizitarea Mănăstirii Adam. Părintele Florin este un om foarte bun“ (Matei Palenciuc).

„A fost o zi minunată petrecută cu clasa noastră, alături de doamna învăţătoare şi Părintele Florin. Ce distractiv a fost în pădure! Am condus trăsura cu calul Cezărică. Apoi, unde ne‑am rugat, am lăsat un pomelnic şi ne‑am cumpărat suveniruri“ (Ingrid Totolici).

„Eu am iubit această excursie. Mi‑au plăcut toate atracţiile acesteia. Aş vrea să se repete această experienţă!“ (Maria Şorcaru).

„Mi‑a plăcut foarte mult plimbarea cu caleaşca! Părintele Florin este o persoană foarte blândă şi bună“ (Ana‑Maria Vargheş).

„Ce frumoasă a fost această zi! Mi‑a plăcut mult pictura realizată de un elev. Plimbarea la pădure a fost distractivă“ (Daniela).

„Cel mai mult mi‑a plăcut în excursie Mănăstirea Adam, biserica şi Muzeul satului, cât şi în pădure, cu calul Cezărică!“ (Yannis Valentin Kiraly).

„A fost o excursie impresionată! Mi‑a plăcut la mănăstirea Adam şi plimbarea din pădure“ (Ioana Axente).

„Lucrurile cele mai frumoase din această excursie au fost: vizitarea bisericii şi a mănăstirii, plimbarea cu calul şi mâncarea foarte gustoasă. Sper să ne mai întâlnim cu părintele Florin“ (Horia Orac).

„Cel mai mult mi‑a plăcut când am mers în pădure să respirăm aer curat, când am mers cu căruţa trasă de Cezărel, dar… de fapt, toate activităţile au fost super! Mai vreau!“ (Miruna).