Doamna Mariana Iliescu s‑a mutat în lumea celor buni

La trecerea la Domnul a ziaristei Mariana Iliescu, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a transmis familiei îndoliate următorul mesaj:

În lumina şi‑n pacea lui Dum­­­nezeu, s‑a mutat de la noi doamna Mariana Iliescu. Sufletul său bun urcă Acolo unde „nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit“.

Personalitate bine conturată, având la bază formarea umanistă, cultura clasică, cultul pentru cuvântul bine gândit şi bine scris, a excelat în comunicarea pe orizontala şi pe verticala vieţii, numai şi numai în binele săracilor.

Intelectual de marcă, ziarist de profesie, doamna Mariana Iliescu şi‑a consacrat aproape patru decenii, misiunii de comunicare cu scop profund uman şi ziditor de conştiinţe.

Este membru cofondator al prestigiosului nostru cotidian Viaţa liberă.

Reţinem, în mod special, profesionalismul real prin presă, dar ‑ mai ales ‑ calitatea umană, izvorâtă din convingeri creştine şi dovedită în formarea de ucenici şi, mai ales, în pasiunea de a ajuta oamenii aflaţi în dificultăţi.

Iniţiator al rubricii „Problemele omului“, devenită apoi „Pagina cititorului“, în ziarul Viaţa liberă, a întreţinut corespondenţă cu nenumărate persoane aflate în suferinţă, în calamităţi, precum ne amintim, de exemplu, de campania umanitară „Învinge apele!“, de la Torceşti.

A încurajat permanent tinerii ‑ între care, inimoşii noştri ascoreni ‑ să se înroleze în lupta împotriva răului şi pentru promovarea binelui social.

Acestea toate arată că L‑a iubit pe Dumnezeu, a sprijinit opera de comunicare şi cea filantropică din Biserică, contribuind şi prin acestea la armonia şi pacea socială, în zona noastră.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru darurile revărsate în viaţa noastră de doamna Mariana Iliescu.  Îl rugăm să‑i primească sufletul bun în ceata aleşilor.

Transmitem sincere condo­leanţe familiei încercate: fiicei, fiului şi nepoţilor.

Aceleaşi gânduri de mângâiere familiei ei de suflet, ziariştilor de la „Viaţa liberă“.

Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească în pace!

† Casian,

Arhiepiscopul Dunării de Jos