Programul Catehetic Naţional ,,Hristos împărtăşit copiilor“, cursuri de formare

Cursuri de formare în Protoieria Tg. Bujor

În zilele de 18 şi 19 februarie, cu binecuvântarea Înalt­preasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, s‑a desfăşurat la Protoieria Târgu Bujor, judeţul Galaţi, un curs de formare a preoţilor pentru activităţi cu tinerii, în cadrul Programului Catehetic Naţional ,,Hristos împărtăşit copiilor“, susţinut de pc. pr. Simeon Sică Bănică, inspector eparhial în cadrul Biroului de cateheză parohială şi activităţi cu tineretul.

Activitatea a constat în dezbaterea unor aspecte de ordin practic cu impact asupra educaţiei tinerilor, privitoare la concursul ,,Hristos, sufletul satului meu“.  Preoţii participanţi au venit cu exemple concrete din viaţa parohiei, dezbaterile devenind un adevărat schimb de experienţă, cu scopul de a iniţia şi susţine activităţi de redescoperire a tradiţiilor din satul românesc. Întâlnirea a fost şi un prilej de realizare a unor parteneriate între grupurile catehetice parohiale pentru realizarea unor activităţi liturgice, educaţionale, filantropice, cultural‑artistice, sportive şi recreative, ateliere de meşteşuguri şi artă culinară tradiţionale.

În partea a doua a programului întâlnirii s‑a desfăşurat activitatea de formare a preoţilor pentru activităţile cu tinerii prin prezentarea unor  module de comunicare, autocunoaştere, comportament, detensionarea conflictului, calitatea de lider şi lucrul în echipă. Prin aceste demersuri se doreşte ca preoţii să dobândească deprinderi în planificarea, structurarea şi proiectarea activităţilor cu tinerii, dar şi în formarea de lideri şi animatori de grup selectaţi dintre beneficiarii activităţilor de tineret desfăşurate de‑a lungul timpului. Acest gen de activităţi asigură o mai bună identificare a nevoilor tinerilor, atunci când este vorba despre conceperea unui proiect de tineret şi, în acelaşi timp, îi poate implica pe liderii şi animatorii de grup în desfăşurarea activităţilor de vacanţă.

În perioada următoare sunt programate şi alte cursuri de formare în celelalte protoierii ale Eparhiei Dunării de Jos.

Pr. Sică Bănică