50 de tineri implicaţi în Campania „O picătură de sânge salvează o viaţă!“

Campanie de donare de sânge, inițiată de Protoieria Tecuci

Cincizeci de persoane, în special, tineri‑voluntari din municipiul Tecuci s‑au numărat, în 22 februarie, printre donatorii de sânge de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi. Alături de tinerii entuziaşti, cu aceeaşi bucurie s‑au aflat şi slujitori şi credincioşi din parohiile Protoieriei Tecuci, împreună cu reprezentanţi ai Ligii Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci (LTCOR). Activitatea face parte dintr‑un parteneriat încheiat ‑ cu binecuvântarea Arhiepiscopului Dunării de Jos ‑, între Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, sub genericul „O picătură de sânge salvează o viaţă!“.

Activitatea de donare de sânge se desfăşoară din anul 2013  şi este o expresie a solidarităţii umane între semeni, cu scopul de a‑i salva pe cei care sunt pe patul de spital, uneori, fără nicio speranţă de viaţă. Entuziasmul donatorilor, tineri de toate vârstele, este susţinut, ca de fiecare dată, de Protoieria Tecuci, prin exemplul preoţilor – donatori şi prin asigurarea transportului de la Tecuci la Galaţi.

Campania de donare de sânge, organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, se va desfăşura pe tot parcursul anului 2019, nu numai în judeţul Galaţi, ci şi în judeţul Brăila.

Pr. Gheorghe Joghiu