Campania „Donează sânge, salvează o viaţă“: 46 de tineri‑voluntari din Tecuci, între donatori

Acțiune umanitară a Protoieriei Tecuci

Cu bucurie şi generozitate şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, 46 de tineri‑voluntari, membri ai Ligii Tineretului Creştin‑Ortodox din Tecuci (LTCOR), premergător Învierii Domnului, s‑au numărat printre donatorii de sânge ai Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi.

Acţiunea de solidaritate cu bolnavii din spitalele noastre face parte din campania „Donează sânge, salvează o viaţă“, iniţiată de Patriarhia Română şi are ca scop salvarea semenilor aflaţi pe patul spitalelor noastre, care au nevoie de sânge.

Iniţiatorul acţiunii umanitare a fost, ca de fiecare dată, Protoieria Tecuci, care susţine acest gen de activităţi din 2013. Altături de tinerii donatori de sânge s‑au aflat şi mai mulţi preoţi din amintita protoierie gălăţeană.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină ‑ Galaţi.

De amintit este faptul că această campanie „Donează sânge, salvează o viaţă“ se va des­făşura pe tot parcursul anului 2018, în Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Pr. Ionel Rotaru