Agenda Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Casian

LITURGICE

4 martie – Duminica Sf. Grigorie Palama ‑ săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Sfintei Liturghii, hirotesește întru duhovnic pe pc. pr. George Daniel Petrea, de la parohia Adam, Protopopiatul Târgu Bujor şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

7 martie ‑ săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, la Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală.

9 martie  – Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia ‑ săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite la biserica‑memorial cu hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfinţii 40 de Mucenici“ din municipiul Galaţi, urmată de sfinţirea troiței ridicată cu sprijinul Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din Galaţi și rosteşte cuvânt de învăţătură.

11 martieDuminica Sf. Cruci – săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, procesiunea cu racla ce adăposteşte o părticică din lemnul Sfintei Cruci, aflată în patrimoniul sacru al Eparhiei, procesiune ce a fost urmată de rânduiala specială de scoatere a Sfintei Cruci şi de slujba Sfintei Liturghii în cadrul căreia a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Petru Herescu, urmate de un cuvânt de învăţătură.

14 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, la Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală.

18 martieDuminica Sf. Ioan Scărarul – săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Sfânta Liturghie şi hirotonește întru diacon pe tânărul teolog Cristian Lascu și întru preot pe  c. diac. Petru Herescu pe seama parohiei Berești-Târg, Protopopiatul Târgu Bujor, județul Galați, rostind cuvânt de învăţătură.

Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în ședință de lucru 2 martie 2018

21 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, la Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa Arhiepiscopală; săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Deniei Canonului Mare, rostind şi un cuvânt de învăţătură.

23 martie – săvârșește, la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, Taina Sfântului Maslu și rostește cuvânt de învățătură; săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Deniei Acatistului Bunei Vestiri, rostind un cuvânt de întărire.

SOCIAL ‑ CULTURALE

8 martie – participă, la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard“ din Galați, la conferinţa „Sfinţii ‑ îmblânzitori de civilizaţie“, susținută de pr. conf. dr. Contantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sf. Andrei Șaguna“ din Sibiu.

9 martie – participă,  la biserica‑memorial cu hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfinţii 40 de Mucenici“ din municipiul Galaţi,  la momentul cultural-religios organizat în memoria victimelor regimului comunist, precum şi la ceremonialul militar al gărzii de onoare a Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei“ din Galaţi; participă, la Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, la recitalul „Voci de primăvară“, susţinut de artişti ai Teatrului de Operă şi Operetă „Nae Leonard“ din Galaţi.

Slujba Deniei Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

21 martie ‑ participă, la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard“ din Galați,  la vernisajul expoziţiei de rechizite, accesorii şcolare, jurnale „Ani de şcoală… Amintiri şi nostalgii“, organizată de Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, rostind o alocuțiune.

ADMINISTRATIV– SINODALE

2 martie – prezidează, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ de la Centrul Eparhial, lucrările Consiliului Eparhial, pentru con­­firmarea alegerilor noilor or­ganisme parohiale şi, respectiv, pentru organizarea alegerilor membrilor clerici şi mireni în Adunarea Eparhială, pentru perioada 2018‑2022.

5 martie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial.

12 martie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial.

14 martie – prezidează, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ de la Centrul Eparhial – Galaţi,  întâlnirea preliminară pentru pregătirea şi buna organizare a două proiecte eparhiale, respectiv ediţia a VIII‑a a „Marşului pentru viaţă“ şi tradiţionalul Pelerinaj de Florii, ce se vor desfăşura în principalele oraşe ale Eparhiei.

Vernisarea expoziției „Anii de școală… Amintiri și nostalgii”

22 martie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial.

PRIMIRI

8 martie – primeşte, la Reşedinţa Arhiepiscopală, pe pc. pr. conf. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sf. Andrei Șaguna“ din Sibiu.

16 martie – primeşte, la Reşedinţa Arhiepiscopală, pe pc. pr. prof. dr. Gheorghe Holbea și pe pc. pr. prof. dr. Emanoil Băbuș de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din București.

Pr. Gabriel Mungiu, secretar eparhial