Elevii din Brătuleşti învaţă cum se trăieşte prin credinţă

Între elevii care au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie de la hramul Mănăstirii Buciumeni s‑au numărat şi  copiii de la Ansamblul din localitatea Brătuleşti, judeţul Galaţi. Grupul a fost înfiinţat din iniţiativa părin­telui Mihai Ilie, paroh la Brătuleşti, cu sprijinul unor profesionişti inimoşi şi al prezbiterei Maria Ilie, de profesie doctor pediatru. Aceşti inimoşi au  adunat copil cu copil, suflet lângă suflet şi ‑ de ani buni ‑ au alcătuit un ansamblu de muzică şi jocuri tradiţionale, unde copiii au învăţat să cânte nu numai vocal, dar şi din fluier şi să danseze jocuri populare.

Moment artistic prezentat de tinerii de la Brătulești

Activităţile nu se fac „după ureche”, ci cu sprijinul doamnei Nicoleta Cucoaneş, instructor de dans popular, şi al profesoarei Anişoara Negură, de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi. Nu în ultimul rând, trebuie arătat că Ansamblul din Brătuleşti, fiinţează datorită sprijinului financiar al domnului Costel Miron, fiu al satului care, alături de familia şi părinţii săi, în anii din urmă a restaurat frumoasa şi istorica biserică din Brătuleşti.

Activitatea în cadrul amintitului an­sam­blului este o expresie a proiectelor „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege Şcoala!”. Prin activităţile desfăşurate, elevii din Brătuleşti „învaţă cum se trăieşte prin credinţă, continuă şi duc mai departe modul de convieţuire al moşilor şi strămoşilor noştri”, ne povestea dr. Maria Ilie, preoteasa care, pe lângă cei doi copii de acasă, pe lângă cei 37 din grup, îi are în grijă şi pe micuţii care ajung pacienţii Spitalului de Pediatrie din Galaţi.