Sărbătoarea pascală la Penitenciarul din Galaţi

Vizită chiriarhală de Paşti, la Penitenciarul din Galaţi

În ziua Marelui Praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos, la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi, preotul capelan Obreja Ioniţă a săvârşit slujba Vecerniei speciale pentru deţinuţii adunaţi în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“, la finalul căreia s-a adăugat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Cu acest prilej, Chiriarhul a adresat un cald cuvânt părintesc persoanelor private de libertate, prezente la acest moment de suflet desfăşurat în capela penitenciarului, încurajându-i şi îndemnându-i să-şi păstreze şi să trăiască cu bucurie credinţa în Hristos Cel Înviat din morţi, ca pe cel mai de preţ dar de la Dumnezeu.

Hristos a înviat!

În continuare, o parte din persoanele private de libertate, coordonate de prof. Ovidiu Gafton au susţinut un program de cântece pascale şi poezie creştină intitulat sugestiv ”Învierea noastră cu Hristos”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop a împărţit iconiţe celor prezenţi.

Programul a continuat cu vizitarea creştinilor şi creştinelor aflaţi în celulele penitenciarului, pe care i-a binecuvântat cu mesajul pascal „Hristos a înviat!“ şi cu care a ciocnit ouă roşii.

Această vizită face parte din programul tradiţional al Chiriarhului locului din prima zi a Marelui Praznic al Învierii Domnului.

Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi comunicare media