Aşezământul filantropic ,,Sfântul Vasile cel Mare”, Galaţi – Copilăria, poartă deschisă spre suflet

Cu binecuvântarea Înaltpreasfin-ţitului Părinte Arhiepiscop Casian al Du-nării de Jos, tradiţia Zilei de 1 Iunie – Ziua Copilului a fost continuată şi în acest an în cadrul Asociaţiei Filantropice Creştin-Ortodoxe „Sfântul Vasile cel Mare” din Galaţi. La această dată  a fost marcată în cadrul Asociaţiei „Ziua Porţilor Deschise” prin diferite activităţi culturale cu tema „Copilăria – poartă deschisă spre suflet”. Au răspuns invitaţiei noastre mai multe instituţii partenere, grădiniţe şi şcoli, care au susţinut programe artistice deosebite (scenete, dansuri populare, poezii, cântece, teatru de păpuşi).

Duminica Părinţilor şi Copiilor la Aşezământul filantropic ,,Sf. Vasile cel Mare” din Galaţi
Duminica Părinţilor şi Copiilor la Aşezământul filantropic ,,Sf. Vasile cel Mare” din Galaţi

Atât programul copiilor, cât şi prezenţa lor au fost un prilej pentru părinţi şi invitaţi de a retrăi nostalgia copilăriei, dar şi momente de bucurie pentru cei aproximativ 500 de copii care au păşit în această zi pragul Asociaţiei noastre şi s-au bucurat de dragostea, atenţia şi darul nostru.

Săptămâna porţilor deschise s-a încheiat cu sărbătoarea Duminicii Părinţilor şi a Copiilor, din data de 6 iunie a.c. Atât copiii de la Centrul Rezidenţial de Fete, cât şi cei de la Centrul de Zi „Speranţa”, împreună cu părinţii şi fraţii lor, au participat la Sfânta Liturghie, iar cei care mai înainte s-au spovedit s-au împărtăşit cu Sfintele Taine, amplificând astfel bucuria acestei zile.

Bucuria copilăriei
Bucuria copilăriei

Sfânta Liturghie a fost urmată de slujba de Te-Deum oficiată de către pc. pr. Lucian Petroaia, consilier cultural şi activităţi cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei, şi pc. pr. Cristian Podaşcă, director al Asociaţiei. După cuvântul de învăţătură, dl primar al oraşului nostru, ing. Dumitru Nicolae şi celelalte oficialităţi din cadrul Primăriei Galaţi şi al Agenţiei de Prestaţii Sociale-Galaţi, prezente la activitate, au adresat, la rândul lor, un cuvânt copiilor şi părinţilor prezenţi. Mai apoi, toţi copiii au primit cadouri, atât din partea asociaţiei noastre, cât şi din partea municipalităţii. După acest moment, părinţii şi copiii au servit masa împreună, trăind o adevărată duminică în familie.

Întâlnirea prilejuită de această zi de sărbătoare a părinţilor şi a copiilor lor a fost trăită în comuniune, cu emoţie şi bucurie, ca într-o adevărată familie întregită.

Prof. Tatiana Ion