Transport umanitar al Arhiepiscopiei Dunării de Jos pentru sinistraţii din Oltenia

În cadrul campaniei umanitare „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia!“ iniţiată de Patriarhia Română şi în Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a fost iniţiată o colectă în bani, alimente neperisabile şi cereale.

Furia apelor în Oltenia
Furia apelor în Oltenia

Prin dărnicia credincioşilor din protoieriile Galaţi, Brăila şi Făurei, cu implicarea părintelui protopop Gheorghe Marinescu şi cu suportul logistic al armatei, în data de 3 septembrie 2014 a venit rândul parohiei Paris, comuna Optaşi, judetul Olt, din cadrul Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, să se bucure de darurile noastre materiale, concretizate în alimente de primă necesitate, obiecte de îmbrăcăminte, produse igienico-sanitare şi pături.

Intrând în cătunul modest, am putut lesne observa tristeţea oamenilor ale căror gospodării au fost inundate de râul Vedea şi nevoia lor de a fi sprijiniţi. Am fost întâmpinaţi cu căldură de familia preotului Dina Herman Adrian, a cărui casă fusese, de asemenea, inundată şi de numeroşi credincioşi, cărora le-am adresat cuvinte de întărire duhovnicească, arătându-le că nu sunt singuri în suferinţa lor şi dăruindu-le iconiţe ale Mântuitorului Iisus Hristos şi Maicii Domnului.

La rândul lor credincioşii parohiei Paris au adresat, cu ochii înlăcrimaţi, mulţumiri Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi tuturor colaboratorilor  săi, pentru purtarea de grijă şi pentru darurile oferite.

Personal, mulţumesc Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian pentru încrederea acordată de a însoţi acest transport, pentru sanşa de a fi mesagerul tuturor credincioşilor donatori de la Dunărea de Jos şi pentru bucuria de a a aduce un strop de speranţă celor greu încercaţi.

Cu încredinţarea că ajutorul nostru a fost binevenit şi primit cu dragoste şi nădejde, mulţumim lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să fim alături de aceste familii din Oltenia şi ne rugăm ca Dumnezeu să întărească credinţa lor şi a noastră şi să binecuvinteze fapta de solidaritate!

Pr. Narcis Gabriel Boabeş, Misionar al Protoieriei Brăila