Un nou protoiereu pentru Protopopiatul Nicoreşti: Pr. dr. Mihai Roşu

IMG_1492
Numirea noului protoiereu de Nicoreşti

În data de 2 iulie 2014, la pomenirea Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, după oficierea Sfintei Liturghii la Mănăstirea Toflea, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a săvârşit slujba de hirotesie întru protoiereu, pe seama Protoieriei Nicoreşti, a pc pr. dr. Mihai Roşu, preot slujitor la Catedrala „Sf. Mare Mucenic Gheorghe“ din Tecuci.

Evenimentul a avut loc în istorica biserică „Naşterea Maicii Domnului“ din parohia Nicoreşti, în prezenţa membrilor Permanenţei Consiliului Eparhial şi a preoţilor slujitori din cadrul protoieriei.

După cuvenitul Te-Deum şi ceremonia de investire, la sediul Protoieriei Nicoreşti Chiriarhul Dunării de Jos a prezidat prima întrunire administrativă a preoţilor din această protoierie, sub conducerea duhovnicească a noului protoiereu.

***

Pc pr. dr. Roşu Mihai este preot coslujitor la parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Tecuci din anul 2005.

Rosu_finalA absolvit Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul“ din Buzău în anul 1993, după care, în perioada 1993 – 1997, a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din cadrul Universităţii Bucureşti.

În anul 1998 s-a înscris la cursurile de master în cadrul aceleiaşi facultăţi, finalizându-le cu teza „Relaţia dintre Stat şi Biserică în timpul regelui Ferdinand 1914-1927“.

Între anii 2009-2012 a urmat cursurile de doctorat la Universitatea „Lucian Blaga“, Sibiu, Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna“, obţinând titlul de ,,Doctor în Teologie” cu teza „Creştinismul în Dacia Aureliană până la venirea slavilor“, redactată sub îndrumarea pr. prof. dr. Nicolae Chifăr şi publicată în Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în anul 2013.

În slujirea sa ca preot la Parohia Blânzi (1998-2006) şi la Parohia ,,Sf. Gheorghe” din Tecuci s-a remarcat printr-o exemplară implicare misionară, îndeosebi în programele pentru tineri şi copii pe care le derulează eparhia, în zona de nord a judeţului Galaţi.

Predă Religia de 5 ani, cu rezultate misionare de excepţie la Şcoala Generală din Toflea, organizând pentru copiii rromi, ortodocşi şi penticostali, alături de ore de curs atractive, diverse activităţi extracurriculare (competiţii sportive, spectacole etc.)