Colecta pentru sprijinirea creştinilor din Siria

În conformitate cu adresa nr. 1301/2014 a Cancelariei Sf. Sinod, în care este prezentată situaţia dramatică a creştinilor din Siria, persecutaţi pentru credinţa lor, numărul celor ce au murit dublându-se faţă de anul 2013 şi ţinând cont de îndemnurile la compasiune şi solidaritate transmise de către Sfântul Sinod în vederea ajutorării concrete prin organizarea unei colecte în bani, în primele trei Duminici după Sf. Paşti, (respectiv 27 aprilie, 4 mai şi 11 mai) şi Eparhia noastră s-a implicat în cadrul acestei acţiuni de ajutorare a creştinilor sirieni.

Potrivit sumele colectate de la parohii, pe protoierii, situaţia este următoarea:

GALAŢI – 10.096 lei;

BRĂILA – 14.342 lei;

TECUCI – 5.000 lei;

COVURLUI – 9.292 lei;

TG. BUJOR – 5.344 lei;

NICOREŞTI – 2.390 lei;

FĂUREI – 5.236 lei;

ÎNSURĂŢEI – 3.295 lei.

TOTAL 54.995 lei

Sumele încasate au fost virate, de către contabilitatea Centrului eparhial, în contul special deschis pentru acest lucru al Patriarhiei Române.

Transmitem şi pe această cale mulţumiri şi binecuvântare tuturor creştinilor care au jertfit câte puţin din dragostea lor pentru semenii din Siria.

Nădăjduim că acest semn de solidaritate va birui greutăţile îndurate de creştinii din această parte a lumii creştine şi că, unindu-ne sufletele şi în rugăciune către Milostivul Dumnezeu, se vor opri prigoanele şi persecuţiile.