Agenda Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian

LITURGICEIPS Casian

26 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, la Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală.

29 martie – cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel participă, împreună cu ÎPS Ciprian, Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, în Catedrala Mitropolitană din Katerini (Grecia), la ceremonia instalării ÎPS Georgios – noul Mitropolit de Kitrous şi Katerini, slujbă prezidată de către Preafericitul Ieronimos al Atenei şi întregii Elade.

30 martie – slujeşte, împreună cu ierarhi greci şi ÎPS Ciprian, Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, la Sfânta Liturghie săvârşită în Catedrala Mitropolitană din Katerini (Grecia).

2 aprilie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, la Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală; săvârşeşte, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Deniei Canonului cel Mare, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

4 aprilie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, la Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală; participă, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, la slujba de pomenire a eroilor din Primul Război Mondial, oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, cu prilejul deschiderii lucrărilor Congresului Naţional de Istorie a Presei.

5 aprilie – săvârşeşte, la biserica veche din localitatea Lopătari, judeţul Buzău, slujba Sfintei Liturghii, urmată de slujba parastasului pentru dna Rada Crăciun, mama ÎPS Sale.

6 aprilie – săvârşeşte, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură; hirotoneşte întru diacon pe tânărul teolog Gabriel Mungiu.

9 aprilie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, la Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală.

11 aprilie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, la Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală.

SOCIAL-CULTURALE

24 martie 2014: Binecuvântare arhierească la Ziua Poliţiei Române
24 martie 2014: Binecuvântare arhierească la Ziua Poliţiei Române

6 aprilie – în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi acordă diploma „Vrednicia andreiană pentru tineri“ şi premii câştigătorilor fazei eparhiale a Olimpiadei de Religie din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

8 aprilie – prezidează, la Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ din cadrul Centrului Eparhial, întrunirea pe marginea temei de mediaţie propuse de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru anul 2014, la care au participat ppcc protoierei şi peste 60 de tineri preoţi din întreaga eparhie.

9 aprilie – participă, în ,,Aula Magna” a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, la ceremonia de premiere a câştigătorilor Olimpiadei Naţionale de Limba Germană Modernă şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

ADMINISTRATIV-SINODALE

27 martie – prezidează, la Centrul eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial.

2 aprilie – prezidează, la Centrul eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial; vizitează şantierul Palatului episcopal şi Casa eparhială „Av. Totir” din municipiul Galaţi.

8  aprilie – prezidează, la Centrul eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial.

9 aprilie – prezidează, la Centrul eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial.

10 aprilie – vizitează şantierul Palatului episcopal, viitorul ,,Muzeu al Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii creştine de la Dunărea de Jos”.

EXTERNE

29-30 martie – cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Giorgios, participă la manifestările spirituale organizate în localităţile Veria şi Katerini (Grecia), cu ocazia întronizării ÎPS Georgios în scaunul de Mitropolit de Kitrous şi Katerini.

Pr. Gelu Aron, secretar eparhial