Frumuseţea icoanei şi icoana frumuseţii

Chiriarhul Dunării de Jos la vernisarea expoziţiei de icoane din Duminica Ortodoxiei
Chiriarhul Dunării de Jos la vernisarea expoziţiei de icoane din Duminica Ortodoxiei

Duminica Ortodoxiei din anul acesta a adus multă bucurie în sufletele copiilor din Parohia Barcea Nouă, judeţul Galaţi, când copiii au participat cu dragoste la concursul de icoane, organizat cu acest prilej în toate parohiile din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Cu multă dragoste, răbdare şi credinţă, copiii au aşezat boabă lângă boabă, sămânţă lângă sămânţă, pentru a da  viaţă  chipului sfântului ales.

Duminică dimineaţa, micii iconari au participat la Sfânta Liturghie săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi. Bucuria a fost şi mai mare când, cu sfială şi bucurie au primit Sfânta Împărtăşanie, după ce în prealabil s-au mărturisit la părintele lor duhovnic de la Barcea.

După Sfânta şi  Dumnezeiasca Liturghie s-a mers în procesiune cu sfintele icoane până la Teatrul Muzical, unde a avut loc vernisarea expoziţiei de icoane pictate de copii.

Lucrările cu care au participat copiii de la Barcea au fost icoane realizate din seminţe naturale. Dintre cei şase copii participanţi, două fetiţe (Gabriela Caragaţă şi Florentina Tînjală)  au participat şi la olimpiada de religie, faza judeţeană, unde au obţinut rezultate deosebite, Gabriela Caragaţă ocupând locul al VII-lea, cu media 9,47, din cei 118 elevi participanţi de clasa a VII-a.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru tot ajutorul pe care ni-l dă necontenit şi Îl rugăm să ne dăruiască înţelepciune pentru a putea fi călăuze luminoase sufletelor pure şi nevinovate ale copiilor pe care îi avem sub îndrumare.

Profesor metodist Maria Păduraru,

Şcoala Gimnazială nr. 2, Barcea