Olimpiada de Religie, faza locală: Bucuria reuşitei

Şi anul acesta, ca în fiecare an, a fost organizată, în cele mai bune condiţii, olimpiada de Religie ortodoxă faza locală (zonală), în toate protoieriile Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Deşi dimineaţa de 25 ianuarie ne-a întâmpinat cu un strat consistent de zăpadă, care ne-a dat mari emoţii, totut însă a decurs conform planificării, neexistând probleme pe parcursul desfăşurării acestei faze. Un număr apreciabil de elevi au absentat “motivat”,  din cauza faptului că nu au avut cu ce  ajunge în Tecuci, localităţile lor de domiciliu fiind mai îndepărtate de oraş.

În protoieria Tecuci, olimpiada s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială ,,Iorgu Iordan“, profesori organizatori fiind doamna Chirvase Vetuţa şi profesorii metodişti din zonă. Mulţumiri datorăm şi celorlalte cadre didactice şi nedidactice care s-au implicat.  Dintr-un număr de 132 de elevi de la clasele VII-XII s-au calificat pentru faza judeţeană aproximativ  jumătate dintre elevi.

Notele de 10 s-au obţinut la clasele a VII-a, de către elevele Gabriela Caragaţă (Şcoala Gimnazială Nr. 2 Barcea) şi Andrada Pătrăşcanu (Colegiul Naţional ,,Calistrat Hogaş“) nefiind de neglijat nici notele peste 9, care au fost într-un procent destul de ridicat. Satisfacţia cea mai mare a fost pentru îndrumătorii acestor elevi, care la această fază a olimpiadei au făcut cinste şcolii de unde provin şi profesorilor de religie care caută  permanent să-i îndrume pe calea cea bună ce duce la mântuire, învăţându-i cum să se comporte pentru a fi plăcuţi lui Dumnezeu şi oamenilor, bine ştiut fiind faptul că ne arătăm dragostea faţă de Dumnezeu prin dragostea arătată semenilor noştri, dragoste materializată în faptele milei trupeşti şi sufleteşti.

Avem nădejdea că elevii noştri vor şti, şi pe mai departe, să facă cinste părinţilor, profesorilor, şcolii şi comunităţii din care provin, prin rezultatele bune, obţinute şi la alte olimpiade şi concursuri şcolare.

Prof. Maria Păduraru,

Şcoala Gimnazială Barcea