Sfinţirea bisericii ,,Naşterea Maicii Domnului” din Parohia Ţepeş Vodă, judeţul Brăila

Aspect de la slujba de sfinţire
Aspect de la slujba de sfinţire

În Duminica a XXII-a după Rusalii, credincioşii parohiei Țepeş Vodă, Protopopiatul Făurei, judeţul Brăila au participat la sfinţirea bisericii parohiale cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Prima mențiune documentară despre localitatea Țepeş Vodă datează din anul 1881 şi este legată de inaugurarea căii ferate Buzău – Făurei – Galaţi.

Biserica a fost construită între anii 1997-2004, prin râvna preotului Trif Gligor, în timpul suplinirii parohiei de către acesta.

În data de 18 decembrie 2004, Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a instalat în parohia Țepeş Vodă pe tânărul preot Adrian Georgică Buescu.

Între anii 2005-2013 au fost executate importante lucrări la turlele bisericii şi la exteriorul acesteia au fost realizate trotuarele împrejmuitoare, iar perţii interiori au fost pregătiți pentru pictură. De asemenea, în aceeaşi perioadă a fost construită o clopotniță nouă şi o casă parohială.

În acest fel restaurată şi înnoită cu toate cele necesare cultului, biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului“ din parohia Țepeş Vodă, Protopopiatul Făurei, judeţul Brăila a fost sfinţită în data de 3 noiembrie 2013.

Binecuvântare arhierească pentru pelerinii prezenţi
Binecuvântare arhierească pentru pelerinii prezenţi

Slujba sfinţirii şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, înconjurat de un ales sobor de preoţi din administraţia eparhială şi din parohiile învecinate, în prezenţa oficialităţilor locale dar şi a unui mare număr de credincioşi din parohie şi nu numai, care, după tradiției, au putut să se închine în Sfântul Altar.

La momentele liturgice cuvenite, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit un preot şi un diacon, iar pc. pr. paroh Adrian Georgică Buescu a primit rangul bisericesc de sachelar.

Copiii prezenţi la Sfânta Liturghie, majoritatea integraţi în programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor“, îmbrăcaţi în frumosul şi autenticul port popular, au prezentat un moment cultural-artistic.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a oferit copiilor şi credincioşilor prezenți la Sfânta Liturghie pachete cu alimente şi daruri de suflet – cărţi de rugăciuni şi iconiţe.