Vizită chiriarhală de Paşti la Penitenciarul din Galaţi

Slujba celei de ,,A doua Învieri” la capela Penitenciarului Galaţi
Slujba celei de ,,A doua Învieri” la capela Penitenciarului Galaţi

În dimineaţa zilei Învierii Mântuitorului, creştinii şi creştinele privaţi de libertate din Penitenciarul Galaţi au avut bucuria de a se ruga şi a se întâlni cu Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a dorit să îi binecuvinteze la acest mare praznic al creştinătăţii.

După oficierea slujbei Vecerniei speciale, săvârşită de preotul capelan al instituţiei, Înaltpreasfinţia Sa a adresat un cald cuvânt părintesc celor prezenţi în Capela unităţii, după care a împărţit iconiţe, cozonac şi ouă roşii, binecuvântându-i cu creştinescul salut pascal „Hristos a înviat!”.

La această vizită a fost prezent şi dl Alexandru Cristian, Directorul Penitenciarului Galaţi, împreună cu ofiţeri din conducere, care au mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian pentru toată atenţia şi grija pastorală pe care le manifestă faţă de instituţie şi faţă de persoanele private de libertate aflate în custodie.

,,Hristos a înviat!”
,,Hristos a înviat!”

Programul a continuat cu vizita la camerele de deţinere pentru a se ruga împreună cu persoanele private de libertate şi să transmită fiecăruia bucuria pascală  „Hristos a înviat!”

Această vizită, în ziua marelui praznic al Învierii Domnului, pe lângă faptul că face parte din programul tradiţional al chiriarhului locului, vine şi ca o încununare a tuturor activităţilor şi programelor moral-religioase, liturgice şi social-filantropice, derulate de parohiile din Protopopiatele Galaţi şi Tecuci, S.N.F.O.R. Galaţi, A.S.C.O.R. Galaţi şi Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei” pentru persoanele aflate temporar în detenţie.

Consider că vizita ÎPS Arhiepiscop Casian la Peni-tenciar aduce multă bucurie şi speranţă, dar şi îndemn sincer şi părintesc de a fi mai atenţi cu viaţa şi libertatea pe care le-am primit ca dar de la Dumnezeu” (D. Lucian).

Vizita ÎPS Casian este deosebită pentru noi, cei închişi, uitaţi şi părăsiţi de familie din cauza recidivelor faptelor noastre, dar şi a sărăciei” (P. Cezar).

Pr. Ioniţă Obreja