Tabără de tineret la Mănăstirea Cârlomăneşti

IMG_8964
Participanţii la tabăra de la Cârlomăneşti

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, la Mănăstirea Cârlomăneşti, închinată „Sfântului Nicolae şi Sfinţilor Martiri Brâncoveni“, elevii din programul de catehizare „Hristos împărtăşit copiilor“, de la Protoieria Tecuci, au fost găzduiţi în tabăra de vară, în cadrul căreia, alături de preoţii din parohiile Lieşti, Buceşti şi Iveşti, au fost răsplătiţi pentru participarea lor la programul parohiei lor.

Elevii au descins la timp de rugăciune la mănăstirile Cudalbi, Adam, biserica de lemn din Cerţeşti şi la Mănăstirea Cârlomăneşti.

La Mănăstirea Cârlomăneşti elevii, alături de preoţi, au participat la programul liturgic, dând răspunsurile de la strană.

Echipa de pictori ce executa pictura în frescă din pridvorul paraclisului mănăstirii a făcut o demonstraţie practică în faţa copiilor de la cercul de pictură din Lieşti, care de patru ani participă, cu icoanele lor, la concursuri naţionale de pictură.

Părintele Varsanufie, vieţuitorul mănăstirii, a prezentat copiilor o lecţie practică privind începutul stupăritului.

Participarea la activităţi sportive şi ale trapezei mănăstirii a dat copiilor ocazia să participe cu entuziasmul lor la programul mănăstirii.

Timpul petrecut la Mănăstirea Cârlomăneşti este un câştig duhovnicesc pentru copii şi oferă posibilitatea cunoaşterii mai bine a locurilor de formare duhovnicească din Arhiepiscopie.

Pr. Gheorghe Joghiu, Protoiereu de Tecuci