Ziua Copilului la Parohia Pechea IV

În fiecare an, cu prilejul zilei de 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, Parohia Pechea IV organizează momente sărbătoreşti specifice. În ultimii doi ani, în spaţii amenajate sau în aer liber, copiii s-au bucurat de o atmosferă sărbătorească, în cadrul căreia au ascultat muzica de copii, au dansat, au luat parte la o varietate diversificată de jocuri şi au făcut forme din baloane cu sprijinul cadrelor didactice din parohie şi al părintelui paroh, la care s-a adăugat şi contribuţia deloc nesemnificativă a unor animatori profesionişti din partea unei firme de profil din Galaţi.

Anul acesta, momentele sărbătoreşti au debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în ziua de 1  iunie, unde li s-a oferit copiilor de la grădiniţă cel mai frumos dar de la Dumnezeu: Sfânta Împărtăşanie. Acest eveniment a fost însoţit de un scurt dialog al părintelui paroh cu copiii şi de o mică gustare.

DSCN3091
Manifestare artistică de Ziua Copilului

În data de 3 iunie, în Duminica Părinţilor şi a Copiilor, care a coincis în acest an cu Praznicul Pogorârii Duhului Sfânt, parohia şi-a propus organizarea unui concurs în care copiii să pregătească pe scenă mici momente artistice, la alegere, care vor fi supuse jurizării şi premierii.

Deasemenea, festivitatea a fost înfrumuseţată prin participarea, în costume tradiţionale populare, a prichindeilor de la grădiniţa nr. 1 din Pechea, respectiv a grupului de copii „Căiuţii”, conduși de dna educatoare Vasilica Mihai şi de grupul „Voiniceii”, coordonat de doamna Măricica Năstase. Alături de dânșii au participat doamnele educatoare Maranda Stan şi Maria Măncilă de la grădiniţa nr. 4 din Pechea.

La acestea s-au adăugat momente de pictură pe faţă, jocul cu baloane, muzică, copii costumaţi în animăluţe şi alte surprize care, speram, că au adus surâsul pe feţele copiilor.

La plecare, fiecărui copil i-a fost pregătită o „Scrisoare către Părinţi”, care cuprinde Cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur despre creşterea copiilor.

Pr. paroh Cătălin Vătafu