2012, An comemorativ al Sfântului Neagoe Basarab, în Muntenia, Dobrogea şi Oltenia

Sf_Neagoe_BasarabSinodul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei s-a întrunit în data de 22 mai a.c, în Sala „Ioan Casian” din Palatul Patriarhiei. Lucrările sinodului au fost prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în calitatea sa de Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei. În cuvântul de deschidere, Preafericirea Sa a precizat că, la desfăşurarea manifestărilor religios-culturale din cuprinsul mitropoliei, legate de declararea anului 2012 ca an comemorativ al Sfântului Neagoe Basarab în eparhiile din Muntenia şi Dobrogea, cu prilejul împlinirii a 500 de ani de la întronizare – 1512-2012 -, va contribui şi Mitropolia Olteniei.

Celelalte teme dezbătute au fost: stadiul pregătirii textelor liturgice pentru sfinţii canonizaţi din Mitropolia Munteniei şi Dobrogei; organizarea unei sinaxe a stareţilor şi stareţelor din Mitropolia Munteniei şi Dobrogei, ce trebuie să se desfăşoare, în general, o dată la trei ani.

De asemenea, o altă temă importantă şi mereu actuală a fost organizarea întrajutorării frăţeşti între eparhiile din Mitropolia Munteniei şi Dobrogei, dar şi alte probleme curente ale vieţii bisericeşti din Mitropolia Munteniei şi Dobrogei.

Biroul de presă al Patriarhiei Române