Praznicul Învierii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

IMG_7075
Oferirea Sfintei Lumini preoţilor din Protopopiatul Galaţi

În noaptea slăvitului praznic al Sintei Învieri a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oferit Lumina  Sfântă a Învierii Domnului preoţilor de la parohiile din Galaţi, adusă în seara aceleiaşi zile de o delegaţie a Patriarhiei Române, direct de la biserica „Învierii” din Ierusalim. Lumina Sfântă a fost primită cu evlavie de preoţi şi oferită credincioşilor adunaţi în sfintele lăcaşuri, pentru slujba Învierii.

În continuare, chiriarhul locului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a rostit chemarea „Veniţi de luaţi lumină!“ şi a oferit Sfânta Lumină, la momentul mult aşteptat, la peste 10.000 de credincioşi adunaţi pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale şi pe Strada Domnească, toţi dornici să participe la slujba de Sfintele Paşti.

Adresându-se mulţimilor de credincioşi, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a rostit salutul pascal „Hristos a înviat!” şi a accentuat însemnătatea duhovnicească a aducerii, cu bine-cuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a Sfintei Lumini care se oferă tuturor celor prezenţi la Biserica Sfântului Mormânt a Mântuitorului Hristos de la Ierusalim.

IMG_7180
,,Veniţi de primiţi Lumina!”

După primirea Luminii Sfinte, mulţimea credincioşilor a participat la slujba Canonului Învierii din Catedrala Arhiepiscopală.  A fost oficiată în continuare Sfânta Liturghie pascală, la care au luat parte şi reprezentanţii autorităţilor locale.