Olimpiada de Religie, etapa judeţeană

IMG_3212
Ierarhul Dunării de Jos alături de elevii gălăţeni participanţi la olimpiadă

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop dr. Casian Crăciun al Dunării de Jos şi cu sprijinul domnului inspector şcolar general, prof. Viorel Botea, în data de 10 martie 2012 a avut loc, la Brăila, Olimpiada de religie, faza judeţeană. Acest eveniment educaţional-spiritual este un moment de bilanţ al activităţii dascălilor la disciplina Religie, dar şi un moment atât de aşteptat de elevii şcolilor şi liceelor din Brăila, care în nenumărate rânduri şi-au exprimat dorinţa de a participa la un astfel de concurs de o asemenea anvergură.

Au participat 230 de elevi din şcolile şi liceele din judeţul Brăila, pe nivelele claselor VII-XII. Subiectele au fost redactate de către profesori metodişti la disciplina Religie ortodoxă, din cadrul I.S.J. Brăila. Elevii au fost foarte bine pregătiţi, mulţi dintre ei dovedind o reală vocaţie către cele teologice şi duhovniceşti.

La începutul desfăşurării Olimpiadei, pc pr. Lucian Petroaia, consilier pentru învăţământ şi delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian a transmis binecuvântările Înaltpreasfinţiei Sale pentru elevi şi profesori, încurajând participanţii şi îm-părţindu-le iconiţe. Pc părinte consilier a arătat importanţa momentului şi a exprimat bucuria existenţei unui număr atât de mare de elevi participanţi, arătându-le că acest examen, spre deosebire de celelalte obiecte, are un sprijin deosebit din partea lui Dumnezeu şi faptul că toţi participanţii sunt, într-un anumit fel,  câştigători.

În urma corectării şi validării concursului, elevii calificaţi pentru faza naţională ce va avea loc la Oradea, judeţul Bihor în intervalul 2-6 aprilie 2012, precum şi profesorii îndrumători, sunt următorii:

1. Ana-Maria Munteanu, clasa a VII-a, Şcoala cu cls. I-VIII „I. L. Caragiale”- Brăila (media 9,30).

Olimpiada de Religie la Brăila
Olimpiada de Religie la Brăila

2. Ciprian Nicolae F. Ţigănoiu, clasa a VIII-a, Şcoala cu cls. I-VIII „Mihu Dragomir”- Brăila (media 10).

3. Carmen Cristina Gurău, clasa a IX-a, Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius”- Brăila (media 9,50).

4. Daniela Nicoleta S. Caraman, clasa a X- a, Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius”- Brăila (media 10).

5. Ana Maria Ţigănuş, clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci”- Brăila (media 9,95).

6. Florentina Laura C. Dinu, clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci”- Brăila (media 9,40).

Lotul va fi însoţit de dra profesoară Victoria Ferescu. Cu binecuvântarea  lui Dumnezeu şi cu ajutorul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, sperăm la un rezultat onorabil pentru Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Pr. Florin Grecu,

inspector de Religie în cadrul I.S.J. Brăila