În mijlocul bolnavilor de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi

IMG_3329
Ungerea cu untdelemn sfinţit

În ziua de 11 martie 2012, la Duminica Sfântului Grigorie Palama, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit Sfânta Liturghie la capela „Sfântul Apostol Andrei“ din incinta Spitalului Clinic de Urgenţă, Galaţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa bolnavilor din spital și a cadrelor medicale, dar și a unui mare număr de credincioși din municipiu. Pentru a spori evlavia şi credinţa celor bolnavi, raclele cu moaştele Sfinţilor Nectarie Taumaturgul şi ale altor sfinţi vindecători, aflate în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, au fost oferite spre închinare.

Această activitate misionară şi social-filantropică, desfăşurată în a doua Duminică din Postul Mare, numită şi „a slăbănogului“ vine să încadreze, nu doar liturgic, ci şi concret,  fapta „purtării“ semenului aflat în neputinţe, înaintea lui Dumnezeu.

În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte a vorbit celor prezenţi despre importanţa „lucrării“ credinţei personale în procesul de vindecare sufletească şi trupească.

IMG_3314
Aspect de la săvârşirea Tainei Sfântului Maslu

La finalul Sfintei Liturghii, sub înalta binecuvântare a Chiriarhului Dunării de Jos, a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu. Numeroşi slujitori din municipiu, peste 30 la număr, s-au adăugat soborului din capela Spitalului gălăţean pentru ca, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, să viziteze pe cei peste 1.200 de bolnavi internaţi aici, ungându-i pe fiecare în parte cu untdelemn sfinţit și întărindu-i duhovniceşte în durerile și suferinţele lor. De asemenea, au fost împărţite tuturor iconiţe, broşura „Taina Sfântului Maslu“ şi ,,Cartea de rugăciuni pentru bolnavi”, editate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, dar şi alte daruri de suflet.

Grija pentru cei bolnavi din spitale, din azilurile de bătrâni, din orfelinate sau din casele lor este permanentă în Arhiepiscopia Dunării de Jos, această activitate înscriindu-se în calendarul manifestărilor misionare şi social-filantropice specifice dedicate anului 2012, proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „An omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor“.

Participant