Slujire misionară şi social-filantropică în parohia Mândreşti, Protoieria Tecuci

IMG_3388
Taina Sfântului Maslu săvârşită în biserica parohială

În data de 14 martie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în cadrul programelor misionare şi social-filantropice dedicate Anului omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, parohia Mândreşti a fost gazda unui amplu eveniment duhovnicesc, organizat de Protoieria Tecuci şi dedicat comunităţii creştine.

Programul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii a Darurilor mai Înainte Sfinţite de către un sobor de 7 preoţi din cercul misionar coordonat de pc pr. Panaite Bălan. La slujbă au participat numeroşi credincioşi, precum şi elevii claselor primare din localitate, care, pregătiţi fiind din timp, la momentul rânduit au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba Sfântului Maslu, la care au fost prezente şi cadrele medicale voluntare din Tecuci. Într-un spaţiu special amenajat, dna doctor Daniela Cristea a oferit consultaţii medicale gratuite la 56 bolnavi, bătrâni şi fără ajutor, aflaţi în evidenţele speciale ale parohiei. punând la dispoziţia bolnavilor întreaga aparatură necesară.

IMG_3455
Daruri pentru cei bătrâni

De asemenea, prin grija Protoieriei Tecuci şi a farmaciilor ,,Gifarm” şi ,,Sormed” din Tecuci, au fost oferite medicamente gratuite în valoare de 2.800 lei.

La final, credincioşii au primit daruri de alimente, fructe şi dulciuri, precum şi broşuri cu Taina Sfântului Maslu, editate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, revista eparhială ,,Călăuză ortodoxă”, iconiţe şi alte daruri de suflet.

Slujirea misionară a fost prelungită de la biserică la casele unor credincioşi bătrâni, bolnavi şi neputincioşi, care au primit din partea Consiliului şi Comitetului parohial daruri de alimente şi fructe.

Evenimentul de la parohia Mândreşti se înscrie în calendarul misionar eparhial prevăzut pentru Postul Mare, conform căruia, în toate parohiile sărace şi filialele din eparhie se oficiază slujba Sfântului Maslu cu 7 preoţi şi sunt organizate caravane medicale.

Pr. Gabriel Molocea,

consilier  misionar şi comunicare media