Slujbă misionară în parohia Pechea IV

Seminariştii gălăţeni în vizită la şcolile din comuna Pechea
Seminariştii gălăţeni în vizită la şcolile din comuna Pechea

În ziua de 30 martie 2011, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, elevii Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei” din Galaţi au participat la o slujbă misionară în localitatea Pechea, judeţul Galaţi.

Programul a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite în biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, de către pc. pr. paroh Cătălin Vătafu, împreună cu pc. pr. Călin Toderiţă, duhovnicul Seminarului gălăţean, răspunsurile la strană fiind date de un cor format din elevi seminarişti, în prezenţa a numeroşi tineri şi credincioşi din localitate.

După Sfânta Liturghie s-a oficiat slujba Agheasmei mici. În cuvântul de învăţătură, pc. pr. Călin Toderiţă a subliniat importanţa perioadei în care ne aflăm, pentru pregătirea sufletească a credincioşilor, în perspectiva praznicului Învierii Domnului.

La rândul său, pc. pr. Cătălin Vătafu a mulţumit oaspeţilor, precum şi tuturor celor prezenţi la eveniment, pentru această frumoasă întâlnire în săptămâna premergătoare Duminicii Sfântului Ioan Scărarul, chiar în ziua în care se cinsteşte acest mare părinte al Ortodoxiei.

La finalul sfintei slujbe, părintele duhovnic al Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi şi elevii seminarişti au mers la cele trei şcoli din cadrul comunei Pechea, unde au avut loc discuţii libere pe marginea opţiunilor de viitor ale tinerilor elevi ai claselor a VIII-a, în vederea formării lor profesionale.

Pentru cei care vor dori să urmeze studii teologice medii, s-a prezentat oferta educaţională a Seminarului Teologic din Galaţi, la cele două secţii: pastorală şi patrimoniu cultural. Cu acest prilej s-a accentuat faptul că această şcoală, cu profil vocaţional, pune accent atât pe informare, cât mai ales pe formarea sufletească a tânărului.

În final, au fost împărţite iconiţe tuturor celor prezenţi.

Diac. Marian Pătraşcu