Agenda Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Casian

LITURGICE

15 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală; săvârșește, în biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil“ din Parohia Diecheni, Protopopiatul Tecuci, judeţul Galaţi, slujba prohodirii pc. pr. Gelu Bădărău, rostind un cuvânt de mângâiere către familia îndoliată.

17 martie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură.

18 martie – săvârșește slujba Sifntei Liturghii în Capela Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură cu prilejul deschiderii fazei judeţene a Olimpiadei de religie.

19 martieDuminica Sf. Cruci – săvârşeşte, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, rânduiala specială de scoatere a Sfintei Cruci, urmată de slujba Sfintei Liturghii și rostește cuvânt de învăţătură.

22 martie ‑ săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală; săvârșește, în biserica „Sf. Cuv, Parascheva“ din municipiul Galaţi, slujba prohodirii pc. pr. Costică Ciochină, rostind cuvânt de învățătură.

Duminica Sf. Cruci la Catedrala Arhiepiscopală

24 martie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură; săvârșește, în biserica parohiei mixte româno‑elenă „Buna Vestire“ din Brăila, slujba Vecerniei cu Litie şi rosteşte cuvânt de învăţătură; săvârșește, în biserica parohiei „Buna Vestire“ din Galați, slujba Vecerniei cu Litie şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

25 martieBuna Vestire – slujeşte Sfânta Litughie, în Cate­drala Episcopală „Sf. Nicolae“ din municipiul Tulcea, împreună cu ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomi­sului și cu PS Visarion, Episcopul Tulcii, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la întronizarea PS Visarion.

26 martieDuminica Sf. Ioan Scărarul – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rosteşte cuvânt de învăţătură.

28 martie – participă, în Capela „Sf. M. Mc. Gheorghe“ din incinta Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Ierarh Spiridon“ din Galaţi la Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite, rostind cuvânt de învățătură.

75 de ani de învățământ universitar la Galați

29 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală; săvârşeşte slujba Deniei Canonului Mare în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi și rostește cuvânt de învăţătură.

31 martie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură; săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în biserica „Sf. Apostol Toma şi Sf. Ierarh Alexandru“ a Parohiei Ciureștii Noi, Protopopiatul Tg. Bujor, județul Galați și rostește cuvânt de învățătură; săvârşeşte slujba Deniei Acatis­tului Bunei Vestiri în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, rostind la final un cuvânt de învăţătură.

2 aprilie – Duminica Sf. Maria Egipteanca – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rosteşte cuvânt de învăţătură.

3 aprilie – săvârșește slujba de Tedeum la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila,  cu prilejul împlinirii a 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române și rostește cuvânt de binecuvântare.

SOCIAL– CULTURALE

Sărbătoare în Episcopia Tulcii

18 martie – participă, la Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi și la Liceul Teoretic„Nicolae Iorga“ din Brăila, la manifestările prilejuite de desfăşurarea fazei judeţene a Olimpiadei de religie.

20 martie – participă, în Aula Magna  „Alexandru Ioan Cuza“ a Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, la manifestările prilejuite de împlinirea a 75 de ani de la înființarea Universității „Dunărea de Jos“ din Galați și acordă Universității cea mai înaltă distincţie eparhială, Ordinul „Crucea Sf. Ap. Andrei“, rostind cuvânt de binecuvântare.

21 martie – prezidează, în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, întrunirea cu responsabilii pentru cântarea bisericească de la strană din parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

23 martie – primește la Centrul Eparhial din Galați, în cadrul programului „Şcoala altfel“, 25 de elevi de la clasa I din cadrul Colegiului Naţional „Costache Negri“ din Galaţi, cărora le‑a fost gazdă primitoare, ghid şi îndrumător atât în spațiile Centrului Eparhial, cât şi în Catedrala Arhiepiscopală, oferindu‑le daruri.

25 martie – participă pe faleza inferioară a Dunării la „Marșul pentru viață“, după care, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, săvârşeşte o slujbă specială în cadrul căreia rosteşte rugăciuni de mulţumire pentru ocrotirea tinerilor şi a familiei, în prezenţa participanţilor la Marşul pentru Viaţă, organizat de Asociaţia „Studenți pentru viață“, în cooperare cu Asociaţiile „Iubim toți oamenii“, „Ortodoxia Tinerilor“ și A.S.C.O.R. „Sf. Ap. Andrei“ Galați.

Întrunire cu preoții capelani din arhiepiscopie

6 aprilie – prezidează, în Capela Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi, întrunirea cu elevii seminariști cărora le‑a oferit acte de voluntariat şi i‑a îndemnat să se implice în susţinerea activităţii liturgice şi de cântare la strană în parohiile fără cântăreţi bisericeşti din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos.

ADMINISTRATIVE

13 martie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial.

15 martie – vizitează șan­tierele de la bisericile Parohiilor Ivești I și Bucești, Protopopiatul Tecuci, jud. Galați; vizitează şi cercetează canonic obştea Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului“ – Tudor Vladmirescu, Protopopiatul Covurlui, judeţul Galaţi.

17 martie – vizitează șan­tierul de la biserica Parohiei Ivești I, Protopopiatul Tecuci, jud. Galați.

18 martie – vizitează comu­nitățile parohiale din localitățile Cazasu și Traian, protopopiatul Brăila, județul Brăila.

Ziua Jandarmeriei Române la Brăila

20 martie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial.

22 martie – vizitează șantierul bisericii Parohiei „Sf. Cuv. Parascheva“ din municipiul Galați.

27 martie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial.

28 martie – prezidează, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial, întrunirea preoţilor capelani care activează în instituţiile sociale din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

31 martie ~ vizitează comunitatea parohială din localitatea Ciureștii Noi, Protopopiatul Tg. Bujor, județul Galați.

4 aprilie – vizitează sediul Protopopiatului Galați și biserica „Sf. Nicolae“ din municipiul Galați; vizitează Muzeul Istoriei, Cul­turii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos din municipiul Galați.

Pr. Gabriel Mungiu, secretar eparhial