Bucuria darurilor în Parohia Costieni

Nașterea Domnului ne îndeamnă la generozitate, empatie, deschidere către nevoile celorlalți și surprize pe care le facem celor dragi.

În Parohia „Sfânta Treime“ Costieni, comuna Nămoloasa, din județul Galați, în perioada 15 noiembrie ‑ 25 decembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Casian Crăciun, a fost derulat programul educațional și social‑filantropic intitulat „Toți suntem egali“, ajuns la cea de‑a XI‑a ediție.

În această perioadă, în cadrul orelor de cateheză, copiii au scris scrisori lui Moș Crăciun, fiecăruia oferindu‑i‑se posibilitatea de a‑și deschide sufletul și a așterne pe coala de hârtie chiar și cele mai mari dorințe.

Cu ajutorul unor persoane extraordinare, în urma parteneriatului încheiat între parohie și o organizație non‑guvernamentală, scrisorile lor au fost preluate de oameni cu suflet mare din diverse regiuni ale țării, care și‑au dorit să fie ajutoarele lui Moș Crăciun, pentru fiecare copil.

Astfel, în ziua luminoasă a Nașterii Domnului, 116 copii și tineri, însoțiți de părinți, au participat la Sfânta Liturghie, la momentul cuvenit din cadrul acesteia, fiind împărtășiți cu Sfintele Taine.

După otpust, aceștia au cântat, cu bucurie, colinde din străbuni, au primit fiecare darurile dorite și au învățat, astăzi, mai mult ca oricând, importanta lecție a bucuriei colective, puterea legăturii dintre oameni, indiferent de condiția socială.

Cărți, articole vestimentare, încălțăminte, echipamente sportive, jocuri educative, rechizite, jucării, dulciuri, fructe sau obiecte de îngrijire personală, frumos împachetate, au adus bucurie și zâmbete pe chipurile copiilor beneficiari.

În după-amiaza primei zile de Crăciun, copiii și tinerii din parohie au devenit, la rândul lor, mâinile întinse ale iubirii lui Dumnezeu. Aceștia, însoțiți de preotul paroh au vizitat la domiciliu mai multe persoane vârstnice din parohie, aflați în neputință trupească sau cu stare materială precară, colindând și oferindu‑le pachete cu alimente neperisabile și alte daruri de suflet.

La finalul acestei zile, concluzia tuturor celor implicați a fost că: „Bunătatea poate fi contagioasă!“

Valoarea darurilor oferite în cadrul acestui proiect educațional și social‑filantropic, desfășurat în Parohia Costieni, a fost de 43.000 lei.

Pr. Adrian Dicu