Olimpiada judeţeană de Religie la Brăila

Proba scrisă a Olimpiadei de Religie, în Brăila

În data de 19 martie 2022, Școala Gimnazială ,,Ion Creangă“ din municipiul Brăila, a găzduit Olimpiada Județeană de Religie ‑ etapa județeană. În acest an școlar, la competiție au participat 251 de elevi. Cei 82 de profesori asistenți și evaluatori, care au însoțit elevii în pregătire, după o tematică și un regulament nou stabilite de către Ministerul Educației, au contribuit la desfășurarea în condiții optime a olimpiadei. Elementul de noutate rămâne participarea elevilor de clasa a V‑a și a VI‑a, care cu emoție și curiozitate au adus cele mai proaspete abordări ale învățăturilor de credință.

Organizarea în detaliu a acestei competiții, revine membrilor Comisiei de organizare și evaluare a olimpiadei județene de religie, școlii gazdă, Protoieriei Brăila,  care la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop dr. Casian Crăciun, au oferit elevilor participanți cărți de rugăciune, iconițe, cornuri și apă minerală.

Deschiderea olimpiadei s‑a făcut într‑un cadru de rugăciune cu binecuvântarea părintelui protoiereu. Elevii participanți au fost încântați de structura subiectelor, care i‑a motivat, pe parcursul celor trei ore de lucru, să promoveze în scris valorile creștine studiate.

În acest an s‑au calificat la faza naţională a olimpiadei următorii elevi: Marcu Dimitrie Tache, clasa a V‑a, Colegiul Naţional Pedagogic „D. P. Perpessicius“, prof. îndrumător Victoria Ferescu; Matei Dacian R. Boboc, clasa a VI‑a, Liceul Tehnologic ,,Nicolae Oncescu“, prof. îndrumător Daniel Ion; Andreea‑Georgiana S. Guțoi, clasa  a VII‑a, Școala Gimnazială Ulmu, prof. îndrumător Roxana Tănase; Paul M. Toader, clasa  a VIII‑a, Școala Gimnazială ,,Toma Tâmpeanu“ ‑ Galbenu, prof. îndrumători Daniel Cîrîc, Daniel Georgian; Andrei Victor Voicu, clasa a IX‑a, Colegiul Naţional Pedagogic „D. P. Perpessicius“, prof. îndrumător Victoria Ferescu; Elena Maria S. Adetu, clasa a X‑a, Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci“, prof. îndrumător Ionica Iconaru; Larisa Mihai, clasa a XI‑a, Colegiul Naţional Pedagogic „D. P. Perpessicius“, prof. îndrumător Victoria Ferescu; Ștefan Bâlea, clasa a XII‑a, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu“, prof. îndrumător Stela Todie.

Felicităm elevii și profesorii de religie brăileni, care în condițiile actuale, cu multă grijă au așezat în sufletele tuturor participanților valori creștine prin care să rămânem împreună și mai aproape de Dumnezeu. Mult succes!

Prof. Gr. I  Elena Cocîrlea,

Inspector pentru disciplina Religie