Daruri de sărbătoarea Bunei Vestiri oferite Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila

În fiecare an în Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, sărbătoarea Bunei Vestiri este un prilej de manifestare a dragostei creștinești și prelungire a binecuvântarii de la Sfintele Altare către mamele și pruncii acestora.

În acest context, la 24 martie 2021, biserica româno‑elenă „Buna Vestire“ din muncipiul Brăila a desfăşurat o activitate social‑filantropică la maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiu.

În urma unor consultări cu reprezentanţii acestei unităţi medicale, preoţii de la Parohia brăileană „Buna Vestire“ au achiziţionat în zilele premergătoare hramului un dulap şi 15 lenjerii pentru paturi, necesare dotării a 5 salone din cadrul Secţiei Obstetrică‑Ginecologie 1.

Cei implicați în activitatea social‑filantropică de astăzi, au predat darurile pregătite special persoanelor desemnate din cadrul instituției medicale, iar pe lângă mobilierul şi celelalte produse au fost oferite icoane, revista eparhială „Călăuză ortodoxă“ și cărți de rugăciune, mamelor internate în spital.

Valoarea ajutoarelor a fost în cuantum de 3.500 de lei.

Între Parohia „Buna Vestire“ și Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila există, de mai mulți ani, o frumoasă colaborare benefică pacientelor și copiilor internați în acest spital, precum și cadrelor medicale care își desfășoară activitatea aici cu mare dăruire.

Această biserică este reprezentativă pentru brăileni, dar şi pentru întreaga eparhie, întrucât devine în fiecare an, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii din Săptămâna Luminată, loc de pelerinaj pentru foarte mulţi credincioşi atât din eparhie, cât şi din întreaga ţară care vin cu credinţă aici pentru a primi din apa sfinţită izvorâtă din izvorul aflat sub Sfântul Altar.

Pr. Rareş Bucur