Agenda Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Casian

LITURGICE

12 martie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură.

14 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rosteşte cuvânt de învăţătură.

15‑18 martie – săvârşeşte, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

17 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală.

18 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

19 martie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură; săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

Denia Canonului Sf. Andrei Criteanul în Catedrala Arhiepiscopală

21 martieDuminica Ortodoxiei – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rosteşte cuvânt de învăţătură.

24 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală; săvârșește slujba Pavecerni­ței cu Litie la biserica Parohiei mixte româno‑elenă „Buna Vestire“ din municipiul Brăila și la biserica Parohiei „Buna Vestire“ din municipiul Galați, rostind cuvânt de înățătură.

25 martieBuna Vestire – slujeşte, la biserica „Buna Vestire“ (Paraclis episcopal) din municipiul Tulcea, împreună ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și cu PS Visarion, Episcopul Tulcii, cu ocazia hramului acestui sfânt locaş şi a împlinirii a 14 ani de la întronizarea PS Visarion, rostind cuvânt de învăţătură.

26 martie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură.

Concurs de icoane cu prilejul Duminicii Ortodoxiei

28 martieDuminica Sf. Grigorie Palama – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rosteşte cuvânt de învăţătură.

31 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală.

2 aprilie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură.

4 aprilieDuminica Sf. Cruci – săvârşeşte, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, rânduiala specială de scoatere a Sfintei Cruci urmată de slujba Sfintei Liturghii, hirotonește întru diacon pe tânărul Gabriel Buzoianu și rosteşte cuvânt de învăţătură.

7 aprilie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală.

9 aprilie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură.

Slujire arhierească la biserica „Buna Vestire“ din Tulcea

11 aprilieDuminica Sf. Ioan Scărarul – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, hirotonește întru preot pe c. diac. Gabriel Buzoianu pe seama bisericii cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din parohia Vişina, Protopopiatul Nicoreşti, judeţul Galaţi și întru diacon pe tânărul George Aurelian Costea, rostind cuvânt de învăţătură.

14 aprilie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală; săvârşeşte slujba Deniei Canonului Mare în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi și rostește cuvânt de învăţătură.

16 aprilie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură; săvârşeşte slujba Deniei Acatistului Bunei Vestiri în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, rostind la final un cuvânt de învăţătură.

18 aprilieDuminica Sf. Maria Egipteanca – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, hirotonește întru preot pe c. diac. George Aurelian Costea pe seama bisericii cu hramul „Sf. Mare. Mc. Pantelimon“ din Parohia Pechea IV, Protopopiatul Covurlui, județul Galați și întru diacon pe tânărul Radian Spânu, rostind cuvânt de învăţătură.

SOCIAL– CULTURALE

19 martie – prezidează prin videoconferință, în Sala ,,Epis­cop Chesarie Păunescu“ din cadrul Centrului Eparhial – Galaţi, concursul de icoane organizat pentru Duminica Ortodoxiei; prezidează,  în  Aula „Epis­cop Melchisedec Ştefănescu“ din incinta Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie Simpozionul studenţesc intitulat: „Iconografia bizantină, expresie a artei filocalice“, organizat de Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, rostind cuvânt de învățătură.

Hirotonie în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

23 martie – prezidează prin videoconferință, în Sala ,,Epis­cop Chesarie Păunescu“ din cadrul Centrului Eparhial – Galaţi, întrunirea duhovnicească cu preotesele din Eparhie, prilejuită de sărbătoarea Bunei Vestiri.

14 aprilie – participă online, în Sala ,,Episcop Chesarie Păunescu“ din cadrul Centrului Eparhial – Galaţi, la conferința „Libertate religioasă și prevederi sanitare în Uniunea Europeană în timpul pandemiei“, organizată de Cancelaria Sfântului Sinod și de Reprezentanța Patriarhiei Române pe lângă instituțiile europene; prezidează în Sala ,,Episcop Chesarie Păunescu“ din cadrul Centrului Eparhial – Galaţi, etapa eparhială a Concursului Naţional Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni“, urmată de şedinţă de lucru cu profesorii de religie din municipiul Galaţi şi cu inspectorul pentru disciplina Religie din judeţul Galaţi.

ADMINISTRATIVE

12 martie – prezidează, la Aşezământul „Sf. M. Mc. Pantelimon“, Lacu Sărat, judeţul Brăila, şedinţa de lucru la începutul perioadei Postului Mare pentru analizarea şi implementarea eficientă a unor proiecte eparhiale cu privire la buna administrare, organizare şi sistematizare a cimitirelor parohiale şi mănăstireşti.

22 martie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei  Consiliului Eparhial.

Etapa eparhială a Concursului Naţional Catehetic
„Biserica – familia românilor de pretutindeni“

24 martie – vizitează șantie­rul bisericii Parohiei mixte româno‑elene „Buna Vestire“ din municipiul Brăila.

29 martie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei  Consiliului Eparhial.

5 aprilie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei  Consiliului Eparhial.

12 aprilie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei  Consiliului Eparhial.

18 aprilie – prezidează, la Centrul Eparhial – Galaţi, întrunirea cu tinerii teologi şi viitoarele lor soţii, acordându‑le arhiereasca binecuvântare în vederea căsătoriei.

PRIMIRI

31 martie – primește, la Reședința arhiepiscopală, pe dna Laurence Auer, Ambasadorul Republicii Franceze în România.

Pr. Gabriel Mungiu, secretar eparhial