O nouă „poartă a cerului“ la Matca

Binecuvântarea lucrărilor de zidire a bisericii, în Parohia Matca VII

În după‑amiaza zilei de 21 noiembrie 2020, cre­dincioşii parohiei Matca VII din nordul judeţului Galaţi au participat la slujba de binecuvântare a lucrărilor realizate la noua biserică din localitatea Matca, ocrotită de Sfinţii Trei Ierarhi şi Sfântul Mare Mucenic Mina.

Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa ctitorilor, a autorităţilor locale şi a numeroşi credincioşi, între care copii şi tineri atât din Matca, cât şi din localităţile învecinate.

Înaltpreasfințitul Părinte Ca­sian a oferit noii biserici antimisul sfinţit și a binecuvântat cu agheasmă icoanele şi pereții lăcaşului de cult.

După momentul binecu­vân­tării cu agheasmă, ierarhul Dunării de Jos a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, în care a vorbit despre semnificaţia edificării unui locaș de închinare, evidenţiind bucuria comunităţii de credincioși harnici şi darnici care au dorit foarte mult să mai aibă încă o biserică, aceasta fiind cea de‑a şaptea din localitatea Matca.

De asemenea, Părintele Ar­­hiepiscop l‑a prezentat credin­cioşilor pe preotul Mircea Pilaf, transferat la această parohie de la parohia Fântâni, Protopopiatul Nicoreşti, judeţul Galaţi.

La final, ierarhul i‑a binecuvântat şi le‑a oferit iconiţe credincioșilor prezenți la slujbă.

Parohia Matca VII, Protopopiatul Tecuci, judeţul Galaţi, a fost înfiinţată, prin Decizie chiriarhală, în noiembrie 2015. În data de 21 octombrie 2018, ierarhul Dunării de Jos a pus piatra de temelie pentru noua biserică, iar lucrările de construcție la noul locaș de cult au început în septembrie 2019. După un an de eforturi din partea Protoieriei Tecuci şi a unor generoşi donatori din comunitatea locală, s‑a reușit construirea demisolului bisericii și amenajarea acestuia cu cele necesare slujirii.

Pr. Rareș Bucur