Locuinţă pentru o familie nevoiaşă din Galaţi

Binecuvântarea locuinței modulare oferite cu sprijinul Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 28 septembrie 2020, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit slujba de binecuvântare a unei case construite pentru o familie cu posibilităţi materiale reduse din cartierul Fileşti al municipiului Galaţi.

Întrucât doi copii împreună cu părinţii lor locuiau de mai mulţi ani într‑o casă foarte degradată şi insalubră, preşedintele Asociaţiei „Ortodoxia tinerilor“, impresionat de situaţia lor, a solicitat sprijinul Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi, pe lângă suma consistentă donată de Centrul eparhial, a reuşit să mobilizeze în timp foarte scurt şi alţi oameni inimoşi care au venit în sprijinul acestei familii nevoiaşe, oferind banii necesari pentru construcţia unei case modulare cu toate cele necesare unui trai normal.

În această acţiune caritabilă, alături de Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Asociaţia „Ortodoxia tinerilor“ din Galaţi, au fost şi alţi voluntari gălăţeni, care, în mai puţin de trei luni, au reuşit să construiască această casă, dotată cu două dormitoare, bucătărie, baie şi un hol, au racordat‑o la utilităţi şi au mobilat‑o.

Costurile pentru construcţia casei au fost de aproximativ 35.000 de lei.

La orele amiezii, chiriarhul Dunării de Jos, împreună cu slujitori din administraţia eparhială, a mers la această familie pentru a săvârşi slujba de sfinţire a casei, a le aduce produse de igienă şi alte daruri şi a le transmite un cuvânt de binecuvântare şi de mângâiere.

În semn de recunoștință și de apreciere pentru implicarea în acest proiect social‑filantropic, dar și pentru alte activități educative, culturale și de caritate îndreptate cu precădere către tineri, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a oferit distincția eparhială „Vrednicia andreiană“ domnului Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia tinerilor“.

Înaltpreasfinția Sa și‑a arătat disponibilitatea de a ajuta în continuare această familie, în așa fel încât să poată să se auto‑susțină și să‑și câștige decent traiul de zi cu zi, dar și să‑și crească copiii cu dragoste de Dumnezeu și cu educație bună.

Cu lacrimi în ochi şi cu sentimente profunde de recunoştinţă, aceștia au mulţumit binefăcătorilor lor prin care Milostivul Dumnezeu le-a adus în suflet raze de speranţă şi de lumină, într-un timp în care acestea nu se mai întrevedeau.

Pr. Rareş Bucur