Apel la solidaritate creştină: Ierarhul şi clericii din Arhiepiscopia Dunării de Jos achiziţionează aparatură medicală pentru Spitalele din Galaţi, Brăila şi Tecuci

Chiriarhul Dunării de Jos în videoconferință cu protopopii eparhiei

În urma consultării cu cei opt protoierei din Arhiepiscopia Dunării de Jos, în cadrul videoconferinţei care a avut loc în 31 martie 2020, la propunerea preoţilor din eparhie, s‑a hotărât crearea unui fond pentru achiziţionarea de aparatură medicală de maximă urgenţă. Suma pentru aceste echipamente va fi donată de Chiriarhul şi clericii Eparhiei Dunării de Jos din retribuţiile salariale ale acestora.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian le mulţumeşte slujitorilor pentru suportul real pe care îl oferă credincioşilor în acestă perioadă, dar şi pentru modelul de dărnicie în momente de încercare pentru noi toţi.

Totodată, a fost înfiinţat Fondul special eparhial pentru acordarea de sprijin în perioada pandemiei cu virusul SARS CoV-2, în cadrul căruia vor putea contribui membrii Adunării Eparhiale a Dunării de Jos, ai organismelor parohiale, precum şi toţi cei care doresc să ajute semenii aflaţi în suferinţă, în această perioadă.

Contul în care se pot efectua astfel de donaţii este RO98 RNCB 0141 0328 6409 0098, titular cont Arhiepiscopia Dunării de Jos, CUI 3127395, deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Galaţi.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos