Agenda Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Casian

 LITURGICE

28 februarie – săvârșește slujba Vecerniei cu Litie, în biserica „Sfinţii Cuvioşi Ioan Casian şi Gherman“ din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

29 februarie Sf. Cuv. Ioan Casian și Gherman ‑ săvârșește slujba Sfintei Liturghii în biserica ,,Sf. Ioan Casian“ din localitatea Matca, județul Galați și rostește cuvânt de învățătură; participă la slujba de Tedeum în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, săvărșită de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, prilejuită de prăznuirea zilei onomastice a Înaltpreasfinției Sale.

1 martie săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rosteşte cuvânt de învăţătură.

2 martie – 5 martie – săvârşeşte slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

Moaștele Sfântului Ioan Casian în pelerinaj la parohia Precista

4 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală.

6 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţăură.

8 martieDuminica Ortodoxiei – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhi­episcopală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură; oficiază slujba Vecerniei unită cu Litia la biserica „Sfinţii 40 de Mucenici“ din municipiul Brăila, rostind la final un cuvânt de învăţătură.

9 martie  – Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite în biserica‑memorial cu hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfinţii 40 de Mucenici“ din municipiul Galaţi și rosteşte cuvânt de învăţătură, cu prilejul hramului acestui sfânt locaş.

11 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală.

Sf. Liturghie arhierească la hramul parohiei Matca V

13 martie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură.

15 martieDuminica Sf. Grigorie Palama – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepis­copală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

18 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală.

20 martie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură; săvârşeşte slujba de pomenire a domnitorului Ale­xan­dru Ioan Cuza la biserica ,,Vovidenia“ din municipiul Galaţi și rosteşte cuvânt de învăţătură, cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la nașterea domnito­rului.

22 martieDuminica Sf. Cruci – conduce, la exteriorul Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi, procesiunea cu racla ce adăposteşte o părticică din lemnul Sfintei Cruci, aflată în patrimoniul sacru al eparhiei, săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii și rostește un cuvânt de învăţătură.

Zi de hram la parohia „Sf. 40 de Mucenici“ din Galați

24 martie – 31 martie – săvârşeşte seară de seară, în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală, Rugăciunile de seară, urmate de rugăciuni pentru sănătate și pentru încetarea noii epidemii.

25 martieBuna Vestire – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală și rostește cuvânt de învățătură.

27 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală; săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură.

28 martie – săvârşeşte slujba parastasului de obște în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală și rostește cuvânt de învățătură.

29 martieDuminica Sf. Ioan Scărarul – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

SOCIAL– CULTURALE

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

1 martie – oferă daruri și o agapă la Reședința Arhiepiscopală, credincioaselor care au participat la Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală.

9 martie – participă la ceremonialul militar al gărzii de onoare a Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei“ din Galaţi, la biserica‑memorial cu hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfinţii 40 de Mucenici“ din municipiul Galaţi,  cu ocazia Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944‑1989; participă la conferinţa intitulată „După 30 ani: Ortodoxia şi societatea românească. Schimbare, adaptare, reformare“, susţinută de cercetătorul Mirel Bănică, în Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ din incinta Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, rostind cuvânt de binecuvântare.

ADMINISTRATIV– SINODALE

26 februarie – prezidează şedinţa de lucru a Permanenţei  Consiliului Eparhial în Centrul Eparhial.

Daruri pentru persoanele aflate în carantină

28 februarie – prezidează şedinţa de lucru a Permanenţei  Consiliului Eparhial în Centrul Eparhial.

10 martie – prezidează şedinţa de lucru a Permanenţei  Consiliului Eparhial în Centrul Eparhial.

23 martie – prezidează şedinţa de lucru a Permanenţei  Consiliului Eparhial în Centrul Eparhial.

30 martie – prezidează şedinţa de lucru a Permanenţei  Consiliului Eparhial în Centrul Eparhial.

31 martie – prezi­dează videoconferința cu ppcc. protoierei din Eparhie.

PRIMIRI

29 februarie – pri­mește pe Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, la Reședința Arhiepiscopală.

Pr. Gabriel Mungiu, secretar eparhial