Prăznuirea Sfântului Antonie cel Mare, la Galaţi: Bucuria celor cincizeci de beneficiari ai Centrului de zi

Sărbătoare în Parohia „Sf. Antonie“ din Galați

Ziua de 17 ianuarie este o bucurie pentru întreaga creştinătate, inclusiv pentru gălăţenii din cartierul gălăţean Micro 21, care sunt sub protecţia Sfântului Cuvios Antonie cel Mare.

În tânăra parohie fiinţează, de mai mulţi ani, un Centru de zi pentru copii, aflat în grija Sfântului Antonie. Aici, pe lângă suportul sufletesc, se asigură o masă caldă pe zi şi pregătirea temelor, pentru cincizeci de copii.

Potrivit rânduielii, sărbătoarea a început în preziua hramului, la ceas de vecernie, în capela parohiei, când credincioşii, alături de preoţii slujitori de aici, s‑au întâlnit la rugăciune.

În ziua hramului, credincioşii s‑au adunat la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, spaţiul de rugăciune din capela parohiei fiind, ca de obicei, neîncăpător.

În aşteptarea finalizării lucrărilor la biserica mare, aflată în etapa de finisaj la interior, cât şi la exterior, creştinii au participat cu dragoste la tot programul liturgic, ascultând cu atenţie predica Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, care a vorbit despre exemplul de viaţă al Sfântului Antonie cel Mare şi despre transformările în bine, care se pot întâmpla în viaţa   noastră, dacă urmăm exemplul de viaţă al acestui ascet.

Chiriarhul Dunării de Jos în mijlocul tinerilor de la Centrul de zi „Sf. Antonie“ din Galați

La activităţile din cadrul sărbătorii de hram au fost prezenţi şi beneficiarii Centrului de zi „Sfântul Antonie“ care s‑au integrat programului liturgic; s‑au rugat, au cântat şi au primit Sfânta Împărtăşanie.

Sărbătoarea din parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare“ din Galaţi s‑a încheiat cu slujba parastasului pentru ctitori, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, ocazie cu care au fost pomeniţi vrednicii de pomenire ierarhi Chesarie Păunescu al Dunării de Jos şi Antonie Plămădeală, Mitropolit al Ardealului şi teolog de seamă al Bisericii noastre.

De agapa frăţească s‑au bucurat copiii beneficiari de la Centrul de zi şi enoriaşii din parohie, care au primit pachete cu hrană caldă, ceai fierbinte şi alte bunătăţi tradiţionale româneşti.

    Participant