Bucurie duhovnicească în câmpia Bărăganului

Sfânta Liturghie arhierească la hramul Mănăstirii „Sf. Voievozi“ din Slobozia

Vineri, 8 noiembrie 2019, străvechiul aşezământ monahal „Sfinţii Voievozi“ din municipiul de Reşedinţă Episcopală, Slobozia şi-a sărbătorit hramul. Această sărbătoare a adus bucurie duhovnicească pentru foarte mulţi credincioşi din Bărăgan.

Manifestările de anul acesta din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor au stat sub auspiciul împlinirii a 10 ani de pelerinaje cu sfinte odoare în eparhia din Câmpia Bărăganului.

Astfel, cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în acest an a fost adusă spre închinare la Slobozia, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, judeţul Galaţi.

Sfântul odor a fost întâmpinat în 5 noiembrie 2019, de Preasfinţitul Părinte Vin­cenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, înconjurat de toţi preoţii eparhiei, dar şi de aproape 4000 de credincioşi.

Toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinţii Voievozi“, important centru spiritual al zonei şi cel mai vechi monument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor.

Pelerinaj cu Icoana Maicii Domnului de la Adam, în Slobozia

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioşilor, alături de Moaştele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia.

În ziua hramului mănăstirii, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, înconjuraţi de preacuviosul părinte stareţ, arhimandritul Rafail, vicar eparhial şi un ales sobor de preacucernici părinţi consilieri, părinţii protopopi şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de câţiva membrii ai Coralei „Sfântul Mina“ a Protopopiatului Slobozia şi elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur“ din Slobozia.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică şi a vorbit despre prezenţa şi lucrarea Sfinţilor Îngeri în viaţa noastră şi despre Sfinţii Arhangheli, ocrotitorii Mănăstirii.

Zi de sărbătoare în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a adresat cuvânt de mulţumire Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, pentru trimiterea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, din Arhiepiscopia Dunării de Jos, în oraşul de reşedinţă episcopală Slobozia, aducând mare folos duhovnicesc credincioşilor Eparhiei.

Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Casian pentru odorul adus în cetatea Sloboziei, Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu pentru grija permanentă arătată Mânăstirii „Sfinţii Voievozi“ şi a mulţumit tuturor credincioşilor şi autorităţilor centrale, judeţene şi locale care au participat la Sfânta Liturghie şi care au venit să se închine la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam.

Ca semn de re­cunoştinţă, Înalt­prea­sfinţia Sa, a acordat  Preacuviosului părinte Arhimandrit Rafail, distincţia eparhială „Crucea Sfântului Andrei pentru clerici“.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor au binecuvântat toţi credincioşii prezenţi la slujbă.

Preluare www.sf-esc.ro