Gest părintesc din partea Arhiepiscopului Dunării de Jos: 24.000 lei donaţie pentru Dănuţ

Vizită chiriarhală la tânărul Dănuț Tenea

În Duminica a VII‑a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galaţi. Pe lângă numeroşii credincioşi din municipiu, au fost prezenţi şi foarte mulţi tineri şi copii, care, la momentul cuvenit, au primit Sfânta Împărtă şanie.

Rugăciunea Ierarhului nostru a fost înălţată şi pentru cele două tinere dispărute în Caracal, judeţul Olt, dar şi pentru părinţii şi rudele îndurerate ale acestora.

După slujba din catedrală, Chiriarhul Dunării de Jos, însoţit de doisprezece studenţi din Tübingen, Germania ‑ aflaţi în acea perioadă în Galaţi într-un schimb de experienţă, în cadrul parteneriatului educaţional cu studenţi din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“, membri ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi, filiala ,,Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi ‑ au mers acasă la tânărul Dănuţ Mircea Tenea, pentru a‑l încuraja şi a‑i fi alături în suferinţa grea prin care acesta trece.

Tânărul gălăţean, în vârstă de 16 ani, este elev eminent la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza“ din Galaţi, în urma unui accident rutier, fiind diagnosticat cu tetrapareză spastică. Supus mai multor intervenţii chirurgicale pe creier, la Spitalul de Urgenţă „Bagdasar Arseni“ din Bucureşti, urmate de numeroase şedinţe de kinetoterapie şi logopedie, în 26 august 2019, Dănuţ trebuie să meargă la o clinică privată din Germania pentru recuperare neuropsihomotorie.

Impresionat de situaţia acestui copil greu încercat, încă din primăvara acestui an, Părintele Arhiepiscop Casian a donat 24.000 de lei familiei acestui tânăr, iar înainte de plecarea în Germania, Părintele Arhiepiscop Casian a dorit să fie alături de el, pentru a‑l încredinţa că în perioada şederii lui în Germania nu va fi singur şi va avea sprijinul celor 12 tineri germani, care vor merge la el şi vor face tot posibilul pentru a‑i fi mai bine.

În Germania, tânărul gălăţean va fi supus, la terapii avansate de recuperare.

În cuvântul adresat cu prilejul acestei vizite, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre întâlnirea cu Dănuţ şi a subliniat importanţa solidarităţii dintre semeni, mai ales atunci când suntem în su­ferinţe şi în nevoi.

Dănuţ Tenea  este un copil extraordinar şi un olimpic, care a trecut printr‑un accident rutier groaznic. Un an de zile nimeni nu a mai sperat că Dănuţ va mai vorbi cu noi, va reuşi să se ridice şi prin eforturile dumnezeieşti ale familiei, ale prietenilor şi ale celor ce ne‑am unit lângă el, face progrese extraordinare. Foarte curând, în 26 august, Dănuţ va pleca la o Clinică de recuperare la Freiburg în Germania. Dumnezeu a vrut ca o grupă de studenţi de la Tübingen din Germania, veniţi la Galaţi la invitaţia studenţilor din cadrul Universităţii «Dunărea de Jos» din Galaţi şi care sunt partenerii de dialog de ani mulţi în operele sociale de la Dunărea de Jos, să aibă dragostea de a‑l vizita pe Dănuţ acasă, pentru a‑l familiariza cu mediul german şi pentru a‑l vizita atunci când el va ajunge în Germania.

Le mulţumim din toată inima şi profităm de acest moment, ca împreună cu Dănuţ, să-L rugăm din inimă pe Dumnezeu, Marele Doctor şi Vindecător al sufletelor şi al trupurilor noastre, să inspire pe medicii din Germania să ajute familia şi, mai ales, să ne ajute pe noi să ajutăm această familie. Totodată, îi rugăm şi pe creştinii de la Dunărea de Jos care se află în preajma oraşelor Freiburg şi  Baden‑Baden din Germania, să aibă amabilitatea şi dragostea de a contacta Clinica în care va fi internat Dănuţ, transmisă şi părintelui de la parohia din  Freiburg, pentru ca, şi în acest fel, Dănuţ să nu fie numai într‑un mediu medical, de clinică de specialitate pentru recuperare, ci şi într‑un mediu de recuperare prin dragostea şi prezenţa noastră“, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.

Atât Dănuţ, cât şi cei care l‑au vizitat au trăit momente emoţionante, pline de nădejde, iubire frăţească, comuniune sfântă şi lucrare bună a semenilor noştri, în care cu toţii au simţit ajutorul lui Dumnezeu.

La final, Arhipăstorul Dunării de Jos l‑a binecuvântat pe Dănuţ, i‑a oferit câteva daruri de suflet  şi i‑a arătat disponibilitatea de a‑l ajuta în continuare pentru a‑şi reveni întru totul.

Pr. Rareş Bucur