Sfinţirea catepetesmei bisericii ,,Sfântul Apostol Andrei” de pe platforma Combinatului Siderurgic din Galaţi

În cadrul Sărbătorilor Galaţiului, în ziua de 29 noiembrie a.c., la biserica „Sfântul Apostol Andrei”, de pe platforma Combinatului Siderurgic Arcelor-Mittal – Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, însoţit de Înaltpreasfinţitul Părinte Ignatie, Mitropolit de Dimitriada (Volos), au săvârşit slujba de sfinţire a catapetesmei lăcaşului de cult. La eveniment au participat, pe lângă credincioşi şi muncitori din intreprindere şi membrii din aparatul de conducere al Combinatului

Sfinţirea catapetesmei bisericii ,,Sf. Ap. Andrei” de pe platforma siderurigică
Sfinţirea catapetesmei bisericii ,,Sf. Ap. Andrei” de pe platforma siderurigică

În cadrul slubei au fost aduse spre închinare, racla cu părticele din moaştele Sfântului Apostol Andrei. Cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit celor prezenţi despre importanţa unui sfânt lăcaş, într-o instituţie de mărimea Combinatului Siderurgic de la Galaţi, biserică ce îi ajută pe oameni să înceapă şi să finalizeze lucrul cu Dumnezeu. „Biserica ne face mult mai puternici, iar când ne ducem, prin rugăciune, cu gândul unii la alţii suntem mult mai buni”. Totodată, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a îndemnat la păstrarea bucuriei acestui moment, în vremuri de criză economică.

La rândul său, Înaltpreasfinţitul Ignatie de Dimitriada a menţionat faptul că în Eparhia pe care o păstoreşte se află o fabrică ce are în centrul său o capelă tot cu hramul „Sfântul Apostol Andrei”, asemănare ce apropie spiritual şi mai mult cele două Eparhii.

Aducerea moaştelor Sf. Ap. Andrei
Aducerea moaştelor Sf. Ap. Andrei

Dl. Dorian Dumitrescu, director de comunicare al Arcelor Mittal Galaţi, ne-a relatat faptul că „cei peste 9300 de muncitori, se bucură de privilegiul de a avea o biserică la poarta de intrare în instituţie.

Este, probabil una dintre puţinele firme de acest gen din Europa. Necesitatea acestei biserici este generată chiar de specificul muncii desfăşurate, o muncă dificilă şi periculoasă, unde se lucrează cu oţelul lichid la câteva mii de grade şi în care pericolele sunt iminente”.

Evenimentul a continuat cu săvârşirea unei slujbe de pomenire pentru cei 328 de muncitori din cadrul Combinatului Siderurgic de la Galaţi, trecuţi la Domnul de-a lungul anilor.

Participant