Tineri tecuceni inimoşi în slujba Bisericii şi a semenilor

În urma ploilor abundente căzute în după amiaza zilei de 24 iunie a.c., pe dealurile limitrofe localităţii Corod din judeţul Galaţi, în jurul orei 20.00, pe albia pârâului Corozel s‑a format o viitură cu un debit mare de apă, care a afectat grădinile şi culturile agricole a 85 de gospodării.

Faţă de inundaţiile din ziua de 3 iunie din acest an, produse tot datorită viiturii de pe albia pârâului Corozel, de această dată nu au mai fost inundate locuinţele, ci doar anumite anexe ‑ curţi, grajduri şi magazii.

Doar în biserica veche cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva“  a parohiei Corod 2, apa a pătruns până la înălţimea de 40 cm.

Pentru a rezolva cât mai repede problemele apărute, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, imediat după nedoritul eveniment, preotul Gheorghe Joghiu, protoiereu de Tecuci, împreună cu preotul Bogdan Muscă şi epitropul parohiei Corod 2, s‑au deplasat la faţa locului. A fost alături şi un grup de 9 elevi voluntari de la Liga Tineretului Creştin  Ortodox, filiala Tecuci, care au sosit la Corod împreună cu preoţii Ionel Vasile şi Stelian Chirvase, pentru a curăţa şi igieniza biserica veche, curtea bisericii şi anexele de la parohia Corod 2. De asemenea, tinerii s‑au implicat şi în ajutorarea unei văduve bolnave cu domiciliul lângă biserică, din gospodăria căreia au fost scoase obiectele aduse de apă ‑ gunoaie, plăci de gard de lemn, nutreţuri, lemne etc.

Deşi pagubele produse de viitură nu sunt la dimensiunea inundaţiilor din 3 iunie a.c., preoţii din localitatea Corod au fost chemaţi să efectueze o evaluare cât mai reală, urmând a se interveni unde sunt persoane bolnave sau singure.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos