O sută de copii din Protoieria Nicoreşti bucuroşi de frumuseţi veşnice

Activități cu tinerii în Protoieria Nicorești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în  Protoieria Nicoreşti s‑a desfăşurat de  Ziua Internaţională a Copilului un buchet de manifestări de suflet, la care au fost antrenaţi aproximativ o sută de copii din localităţile Nicoreşti, Poiana, Vişina şi Buciumeni.

Este dătător de speranţă faptul că amintitele parohii au antrenat copiii din mediul rural, pentru ca alături de preoţii şi profesorii de Religie, să se bucure de comuniunea cu ceilalţi copii participanţi la activităţile culturale, specifice omagierii Anului satului românesc.

Cei prezenţi au vizitat Complexul Muzeal Banu unde au fost impresionaţi de frumuseţea bisericii „Sfântul Nicolae“ ‑ Banu, din Nicoreşti, de exponatele prezentate în sălile de expoziţie, dar mai ales de obiectele tradiţionale, adunate din locurile de unde ei trăiesc.

Au urmat mai multe activităţi desfăşurate pe ateliere de lucru, animate de cincisprezece tineri‑liceeni de la Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Tecuci. Jocurile interactive, confecţionarea de flori ornamentale şi metanii din aţă, cântece folclorice şi patriotice cu acompaniament la chitară, toate au constituit un program care a adus bucurie copiilor.

Protoieria Nicoreşti a pus la dispoziţia participanţilor materialele necesare activităţilor, a asigurat transportul copiilor la Nicoreşti, iar la final a oferit copiilor prezenţi dulciuri, apă, iconiţe şi revista eparhială „Călăuză ortodoxă“.

Toţi cei prezenţi au fost încântaţi de întâlnire, pentru că au învăţat lucruri noi despre tradiţiile şi obiceiurile moşilor şi strămoşii lor.

Pr. Mihai Roşu