Sărbătoarea pascală, la Penitenciarul din Galaţi

Vizită arhierească la Penitenciarul din Galați

În ziua Marelui Praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos, la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos împreună cu preotul capelan Ovidiu Gafton a săvârşit slujba Vecerniei speciale pentru deţinuţii adunaţi în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“.

Cu acest prilej, Chiriarhul Dunării de Jos a adresat un cald cuvânt părintesc persoanelor private de libertate prezente la acest moment de suflet desfăşurat în capela penitenciarului, încurajându‑i şi îndemnându‑i să‑şi păstreze şi să trăiască cu bucurie credinţa în Hristos Cel Înviat din morţi şi, fiecare în parte, să fie lumină pentru cei din jur.

În continuare, o parte din persoanele private de libertate, împreună cu elevi de la Școala Gimnazială „Sf. Apostoli Petru şi Pavel“ din municipiul Galaţi, au susţinut un program de cântece pascale şi poezie creştină intitulat sugestiv „Învierea noastră cu Hristos“.

Vizită arhierească la Penitenciarul din Galați

După tradiţie, Ierarhul  a împărţit daruri pascale celor prezenţi, a ciocnit cu ei ouă roşii şi i‑a întărit duhovniceşte în această mare zi a creştinătăţii.

Cu sprijinul parohiei „Sfânta Treime“ – Fileşti, au fost oferite deţinuţilor şi 50 de pachete cu produse de igienă personală.

Programul a continuat cu vizitarea, de către Părintele Arhiepiscop, a creştinilor şi creştinelor în celulele penitenciarului, pentru a le aduce tuturor bucuria Învierii, pentru a‑i binecuvânta şi a ciocni cu aceştia ouă roşii.

Această vizită face parte din programul tradiţional al Chiriarhului locului din prima zi a Marelui Praznic al Învierii Domnului.

Pr. Rareș Bucur, Consilier comunicare media