5.568 copii implicaţi în etapa de masă a concursului de pictat icoană bizantină

Duminica Ortodoxiei a fost prilej de manifestare a credinţei străbune, adusă în pământ românesc de Sfântul Apostol Andrei.

A intrat în tradiţie ca, în prima duminică din Postul Mare, să ne întâlnim la Sfânta liturghie, în Duminica Ortodoxiei, manifestare  a sufletului românesc şi creştinesc. În „Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam“ şi „Anul comemorativ al Marii Uniri din 1918“, în toate parohiile din Arhiepiscopia Dunării de Jos, cei mai buni copii şi tineri au fost încurajaţi şi susţinuţi să se aplece asupra frumoasei îndeletniciri; cea a picturii de icoană bizantină. La etapa de masă, în cele opt protoierii, au fost implicaţi peste 5.568 copii şi tineri, pentru care s‑au pregătit premii în valoare de 70.112 lei.

Astfel, în Protoieria Galaţi, s‑au bucurat de şansa de a face chipuri de icoană 1087 de copii şi elevi, antrenaţi în cadrul  celor 56 de parohii. Premiile pentru stimularea şi susţinerea lor au costat 13.358 lei şi au constat în daruri de carte, materiale necesare picturii, cărţi de spiritualitate bizantină şi iconiţe.

În Protopopiatul Tecuci, în cadrul cercurilor parohiale, inclusiv, la cluburile Copiilor din Tecuci şi Lieşti s‑au implicat 894 de copii, pentru care s‑au alocat 12.060 lei.

Premierea elevilor merituoși la Duminica Ortodoxiei

În Protoieria Covurlui, au fost implicaţi 671 de copiii şi tineri, pentru care s‑au pregătit premii în valoare de 8. 768 lei, iar în Protoieria Nicoreşti, au fost antrenaţi, în etapa de masă, 314 copii care au primit materiale ajutătoare şi premii, în valoare de 3.613 lei.  În protoieria Târgu Bujor, au participat, la etapa de masă a concursului de pictat icoană bizantină  765 elevi, care au beneficiat de premii în valoare de 9.903 lei. 

În judeţul Brăila,  în Protoieria Brăila au fost implicaţi 705 semeni, valoarea premiilor fiind de 10.315 lei. Protoieria Însurăţei a înregistrat la concursul de icoană 614 copii, care au beneficiat de premii şi stimulente în valoare de 6.507 lei.   În cele treizeci şi şapte de parohii aflate în jurisdicţia Protoieriei Făurei au răspuns prezent la concursul de pictat icoană 518 copii pentru care au fost asigurate premii de 5. 588 lei.

Redacţia